AKİT MENÜ

Gündem

Abdullah Gül sessizliğini sonunda bozdu: Ben söylemiştim

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, sosyal medya hesabından geçmiş yıllarda yaptığı bir konuşmayı paylaşarak çarpıcı ifadeler kullandı.

2024-04-29 01:11:51
1

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, sosyal medya hesabından geçmiş yıllarda yaptığı bir konuşmayı paylaşarak çarpıcı ifadeler kullandı.

2

ABD genelinde Filistin'e destek için birçok farklı eyalet ve üniversitede gösteri düzenleyen öğrenciler, üniversitelerinin İsrail'e desteğini kesmesi için talepte bulunuyor.

3

Öğrenciler, üniversite kampüslerindeki açık alanlarda toplanıp kamplar kurarken, üniversite ve yerel hükümet yetkilileri, gözaltı, uzaklaştırma cezası ve personeli işten çıkarma tehdidi gibi eylemlerle karşılık veriyor.

4

Columbia Üniversitesi yönetiminin İsrail'in Gazze'deki saldırılarını destekleyen şirketlere sağladığı mali yatırımlara tepki göstermek için öğrencilerin kampüs bahçesinde başlattıkları oturma eylemi 12'inci gününe ulaştı.

5

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Filistin'e verilen destek nedeniyle büyük olayların yaşandığı Columbia Üniversitesi'nde geçmiş yıllarda yaptığı bir konuşmayı 'Şunları söylemiştim' diyerek bugün yaşananlara göndermede bulundu.

6

Gül yaptığı paylaşımda, "Amerikan üniversitelerinde İsrail’in Filistin’de yaptığı soykırıma büyük bir isyan var. Columbia Üniversitesi bu isyanın merkezi. 2010 yılında Columbia’da yaptığım konuşmada Filistin konusunda şunları söylemiştim" dedi

7

İşte Gül'ün o konuşmasında yaptığı açıklamalar: Ama İsrail ve Filistinliler aynı millet değil. Aynı milletin parçaları değil. Burada bunu da söylememe müsaade ederseniz, İsrail'in işgal ettiği topraklar. Gazze, İsrail'e ait değil. Filistin toprakları İsrail'e ait değil.

9

Öte yandan salonda bulunan öğrencilerin Abdullah Gül'ün sözlerine alkışla destek verdiği görüldü.