AKİT MENÜ

Gündem

CHP’de şapka düştü, kel göründü... Mızrak çuvala sığmadı: Özgür Özel’in “Tasarruf Genelgesi”(!)nin şifreleri çözüldü... Halk kandırıldı

“İSRAF GENELGESİ”: CHP Genel Başkanı Özgür Özel, geçtiğimiz gün tüm CHP’li belediyelere “Tasarruf Genelgesi(!)” gönderileceğini açıklamıştı. Özel’in “Tasarruf Genelgesi”nin aslında “İsraf Genelgesi” olduğu ortaya çıktı.

2024-04-29 15:28:19
2

“İSRAF GENELGESİ”: CHP Genel Başkanı Özgür Özel, geçtiğimiz gün tüm CHP’li belediyelere “Tasarruf Genelgesi(!)” gönderileceğini açıklamıştı. Özel’in “Tasarruf Genelgesi”nin aslında “İsraf Genelgesi” olduğu ortaya çıktı.

3

ÖZEL, YEREL SEÇİMLER SONRASI İHTİYAÇ HİSSETTİ: Lüks ve şatafat içinde yaşayan CHP’li belediyelerin yerel seçimler sonrası lüks harcamalarda sınır tanımaması nedeniyle CHP Genel Başkanı Özel “Tasarruf genelgesi” yayınlamaya ihtiyacı duydu..

4

“HOMİLİ GIRTLAK YEMEYİN” UYARISI: Özel’in, CHP’li belediyeleri “israf masalarında homili gırtlar yemeyecek” diyerek uyarma niteliği taşıyacak genelgesi ile CHP’li belediyelerdeki şatafata dur denilmeye çalışılacak.

5

İŞTE CHP’NİN İSRAF KARNESİ: CHP Genel Başkanı Özgür Özel, önümüzdeki günlerde “Tasarruf Genelgesi” yayınlayacaklarını duyurdu. CHP’li belediyelerde yapılan harcamalara bakıldığında ise, bu büyük bir ihtiyaç. Zira belediyelerin israf karnesi dudak uçuklatıyor!

6

SÖYLEMLERLE EYLEMLER BİR BİRİYLE ÇELİŞİYOR: Bir yanda Özgür Özel’in açıklamaları, “Birileri açlık çekerken, birileri sefa sürmeyecek. Birileri yoksulluk çekerken, birileri israf masalarında homili gırtlar yemeyecek”... Diğer yanda; lüks ve şatafat içindeki CHP’liler...CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in söyledikleriyle, partinin yaptıkları bir biriyle çelişiyor.

7

ÖRTBAS MI?: Durum öyle vahim ki; CHP Genel Başkanı ya partisinden bi haber, ya da olanları örtbas etmek istiyor. “İsraf ve şatafın lüksün yaşandığı bir belediyede bulunmayacak” İsrafla ilgili bu açıklamaları yaptı Özgür Özel.

8

GENELGEYE İHTİYAÇ DUYULDU: Yakında CHP’nin tasarruf genelgesini yayınlayacaklarını açıkladı. “Önümüzdeki hafta bütün CHP’li belediyelere israf ve tasarruf genelgesi yollayacağız.” CHP’li belediyelerde yapılan israf öyle fazla ki; tasarruf genelgesi kaçınılmaz bir ihtiyaç..

9

YEREL SEÇİMLER SONRASI LÜKS ARAÇLAR ARTTI: İşte onlara bir örnek: Yerel seçimlerden sonra belediye başkanları lüks araçlara binmeye başladı. Makam araçları genel merkezi lüks oto galerisine çevirdi. Söğütözü’ndeki genel merkezin önü ve dört bir yanındaki sokaklar CHP’lilerin son model milyonluk araçlarıyla doldu.

10

CHP’NİN İSRAF KARNESİ SKANDALLARIYLA TARİH YAZIYOR: Yalnızca bu örnek değil... CHP’nin israf karnesi skandallarla dolu. İsrafı bitireceğiz algısıyla vatandaşı kandırıp oy toplayan CHP’li İBB Kasım 2021 tarihinde lüks bir otelde 236 kişilik gala yemeği verdi. O yemek için belediyenin bütçesinden 324 bin TL ödendiği ortaya çıktı. “Birileri açlık çekerken, birileri sefa sürmeyecek. Birileri yoksulluk çekerken, birileri israf masalarında homili gırtlak yemeyecek.”

11

CHP’Lİ BELEDİYENİN YAVRU SARAY’I MEDYA’DAN GİZLENDİ: Bu örnek de Büyükçekmece Belediyesi’nden... CHP’li Hasan Akgün’ün 8 yılda inşa ettirdiği yeni belediye binası yavru saray yorumlarına neden oldu. Makam odası da lüks eşyalarla donatıldı. İsraftan kaçındıklarını söyleyen CHP Büyükçekmece Belediyesi’nin yeni binasını tepki çekmemek adına medyaya servis etmedi.

12

GİDERLER DEPREMZEDEYE FATURA EDİLDİ: Bu da CHP’lilerin asrın felaketi kahramanmaraş depreminde takındıkları tutumu gözler önüne serdi. Kahramanmaraş merkezli 6 şubat depremlerinin ardından bölgeye yardım etmek amacıyla giden CHP’li milletvekilleri Adana’da lüks bir otelde konakladı. CHP’li vekillerin 6 -24 şubat tarihleri arasında yaptığı o lüks konaklamanın parasını vatandaş ödedi. Otel 28 şubat 2023 tarihinde Adana Büyükşehir Belediyesi’ne konaklama bedeli olarak 408 bin 800 liralık fatura gönderdi. “Yayınlayacağımız tasarruf genelgesiyle Türkiye’de yeni bir çağ yeni bir çığır açacağız. Sonra da herkesten bu taskarrufa bu israfı sonlandırmaya katkı sağlamasını isteyeceğiz. “

13

CHP’Lİ BELEDİYELERDE İSRAF YOK DENİLMİŞTİ(!): İşte israftan kaçındıklarını söyleyen CHP’nin günlük yaşantısından yalnızca birkaç örnek. Genelgeyle bu israflardan kaçınılacağı söyleniyor. Ancak Özgür Özel’in daha önce de CHP’de israf yok sözleriyle yaptıklarının çeliştiği gibi bu genelgenin de CHP’li belediyelele çelişeceği düşünülüyor. Kaynak: Bengiturk