AKİT MENÜ

Dünya

Paşinyan’ın “Putin kararı” dünyanın gündeminde

Uzun yıllar Rusya’nın koruması altında sağa sola ahkam kesen Ermenistan’da Başbakan Paşinyan’ın son kararı dünya basınının gündemine oturdu.

2024-05-06 11:38:18
1

Uzun yıllar Rusya’nın koruması altında sağa sola ahkam kesen Ermenistan’da Başbakan Paşinyan’ın son kararı dünya basınının gündemine oturdu.

2

Rusya'nın yeniden seçilen Devlet Başkanı Vladimir Putin'in göreve başlama töreni 7 Mayıs'ta Moskova'da yapılacak.

3

Gözler, Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan'ın törenle ilgili tavrına çevrildi.

4

Moskova-Erivan hattı, Karabağ Savaşı'ndan sonra gergin seyrediyor. Paşinyan hükümeti, Batılı ülkelerle yeni iş birliği yolları arıyor.

5

Ülkede yapılan devlet başkanlığı seçimlerinin ardından gündeme gelen konulardan biri de Paşinyan'ın bu törene katılmak üzere Rusya'ya gidip gitmeyeceğiydi.

6

Ermenistan basını, Başbakan Paşinyan'ın söz konusu törene katılmayacağını duyurdu.

7

Erivan yönetiminin, müttefik olarak Rusya'dan "memnun olmadığını bir kez daha göstermek istediği" kaydedildi. Dünya basınında geniş yankı uyandıran karar için, Paşinyan'ın müttefik olarak Rusya'yı kaybetmesinin felaket olabileceği, Batı'nın Ukrayna örneğinde olduğu gibi Rusya'ya karşı müttefiklerini yalnız bıraktığı vurgulandı.

8

Ermenistan Başbakanı, Avrasya Ekonomik Birliği'nin 10. yıl dönümü dolayısıyla zirveye katılmak üzere yalnızca 8 Mayıs'ta Rusya'da olacak.

9

Öte yandan Nikol Paşinyan, 9 Mayıs Zafer Günü'nde düzenlenecek etkinliklere de katılmayacak. Haberde, "Batı'nın talebi bu." denildi.