AKİT MENÜ

Gündem

İsrail ne yapmaya çalışıyor? Türkiye'ye yollama kararı aldılar

Filistin'de binlerce masumun ölümüne sebep olan İsrail'den Türkiye dahil birçok ülkeyle ilgili dikkat çeken bir karar geldi.

2024-05-13 20:28:24
1

Filistin'de binlerce masumun ölümüne sebep olan İsrail'den Türkiye dahil birçok ülkeyle ilgili dikkat çeken bir karar geldi.

2

İsrailli diplomatların, 7 Ekim'deki çatışmaların başlangıcından bir süre sonra ayrıldıkları Türkiye'ye yeniden dönmeye başladıkları bildirildi.

3

Middle East Eye'dan Ragıp Soylu'nun haberine göre, İsrail diplomatlarını Mayıs ayı başında yeniden Türkiye'ye göndermeye başladı.

4

İsrailli kaynaklar Pazartesi günü Middle East Eye'a yaptıkları açıklamada, İsrail'in "güvenlik kaygılarıyla" Türkiye'den çektiği diplomatlarını altı ay sonra geri göndermeye başladığını ifade etti.

5

MEE'ye konuşan İsrailli bir kaynak "İsrail, güvenlik endişeleri nedeniyle geri çağırdığı diplomatlarını kademeli olarak geri göndermeye çalışıyor." dedi.

6

Türkiye geçtiğimiz günlerde İsrail ile ticareti tamamen askıya aldığını açıklamıştı.

8

İsrailli kaynak, Türkiye'nin İsrail'deki diplomatik temsilciliğinin seviyesinin 7 Ekim saldırısından bu yana düşürülmediğinin altını çizdi. Yani iki ülke diplomatik olarak birbirleri nezdinde halen büyükelçilik düzeyinde temsil ediliyor. Ancak büyükelçiler geri çağrılmış durumda.

9

KAYNAK: MEPANEWS