AKİT MENÜ

Ekonomi

İsrail'den gece yarısı Türkiye ile ilgili küstah karar! Hazırlıklar başladı

Filistin'e yönelik alçak saldırılar nedeniyle Türkiye'nin ambargo uyguladığı İsrail'den küstah bir misilleme adımı geldi.

2024-05-17 01:01:13
1

Filistin'e yönelik alçak saldırılar nedeniyle Türkiye'nin ambargo uyguladığı İsrail'den küstah bir misilleme adımı geldi.

2

Gazze'de katliam yapan İsrail, Türkiye'nin ticari kararlarıyla köşeye sıkıştı. Ankara'nın daha önce 54 ürün grubunun ihracatını yasaklamasının ardından ikinci aşamada ambargo kararı almasına karşı İsrail, yüzde 100 vergi ile karşılık vermeye hazırlanıyor.

3

Reuters'e konuşan İsrail Maliye Bakanı Bezalel Smotrich, Türkiye ile serbest ticaret anlaşmasının feshedeceğini ve Türk mallarının ithalatına yüzde 100 gümrük vergisi getirileceğini duyurdu.

5

Yetkili, planın onay için kabineye sunulacağını belirtti.

6

Ticaret Bakanlığı, İsrail'in soykırımına karşı devlet düzeyinde alınan tedbirlerin ikinci aşamasına geçildiğini, İsrail'le ilgili ihracat ve ithalat işlemlerinin tüm ürünleri kapsayacak şekilde durdurulduğunu duyurmuştu.

7

Türkiye'nin ambargo kararı, Tel Aviv'de büyük öfkeye yol açmış ve İsrail medyası, Türk boykotunun etkilerinin büyük olacağını itiraf etmişti.