AKİT MENÜ

Gündem

Kobanicilerin maskesi düştü! HDP’li isimlerin ceza alması CHP’yi ve FETÖ’cüleri rahatsız etti

Kobani davasında HDP’li isimlerin “terör” suçu kapsamında hapis cezası alması, başta Batılı merkezler olmak üzere CHP’yi ve FETÖ’cüleri rahatsız etti. Özgür Özel ve Ekrem İmamoğlu kararların siyasi olduğunu iddia ederken, Avrupa Parlamentosundan da ekonomik tehdit geldi.

2024-05-18 07:46:21
1

Kobani davasında HDP’li isimlerin “terör” suçu kapsamında hapis cezası alması, başta Batılı merkezler olmak üzere CHP’yi ve FETÖ’cüleri rahatsız etti. Özgür Özel ve Ekrem İmamoğlu kararların siyasi olduğunu iddia ederken, Avrupa Parlamentosundan da ekonomik tehdit geldi.

2

ÖZEL: BU DAVADA HUKUK YOK CHP Genel Başkanı Özgür Özel, kararlara tepki göstererek, şu ifadeleri kullandı: “Dava, siyasi dava. Olay olduktan beş yıl sonra açıldıysa dava, iddianamesi de doğrudan bir partinin genel başkanı tarafından yıllarca yazıldıysa, sonra da dava açıldıysa bu dava siyasi davadır. Uzamasıyla, zamanlamasıyla, karar duruşmasının seçimden sonraya bırakılmasıyla falan her yönüyle siyasetten kullanılmaya elverişli bir dava. Verilen cezaların bazıları istenene göre çok düşük cezalar. Selahattin Demirtaş’a ve Figen Yüksekdağ’a verilen cezaları kabul edilebilir bir tarafı yok. Kim ne derse desin bu davada bir hukuk yok. Yargılama süreci hukuki değil.”

3

İMAMOĞLU: BOŞUNA HAPİS YATIYORLAR İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, kararın siyasi temele oturduğunu savundu. İmamoğlu, şunları söyledi: “Bu siyasi bir davanın sonucu. Türkiye’de üzülerek söylüyorum ki birçok siyasi dava var. İnsanlar boşu boşuna yıllarca hapis yatabiliyor. Bir tanesi de benim yaklaşık 15 yıllık canciğer arkadaşım. Tayfun Kahraman Gezi davasından ötürü içeride. Bugün normalleşmeyi konuşuyoruz. Normalleşmenin bence ilk kuralı adalettir ve adalete uygun bir biçimde hareket etmektir. Bu ülkede özellikle geçmişte çokça siyasi cezalandırmalar yapıldı. Bugün verilen siyasi cezalandırma kararlarının arkasında olduğunu bildiğimiz insanların bile yargılanıp cezalandırıldığı günleri yaşadık. Adı ister Selahattin Demirtaş, ister Ahmet Türk olsun, bu insanları mahkum etmek bu ülkeye hiçbir şey kazandırmaz. Kazandırmayacak da. Tabii ki teröre asla fırsat vermeyiz. Türkiye de öyle kolay bölünecek bir ülke asla değil. Ben söylüyorum her zaman. Bunu iddiayla da söylüyorum. Bu ülkenin 86 milyon vatansever vatandaşı var. Ben de şu anda siyasi bir davanın aktörüyüm.”

4

AVRUPA’DAN EKONOMİK TEHDİT Avrupa Birliği Türkiye Raportörü Nacho Sanchez Amor da kararlarla Türkiye ekonomisini bağdaştırarak, “Bugün Demirtaş’a yapılan haksızlık, Mehmet Şimşek’in Türkiye ekonomisinin güvenilirliğini satmak için yaptığı turlarının neden boşa çıktığını gösteriyor.” diye yazdı.

5

FİRARİ FETÖ’CÜLER KARARI HEDEF ALDI Kararın açıklanmasının ardından FETÖ firarileri de mahkeme hakimlerini hedef aldı. Emre Uslu, sosyal medya hesabından, “Kobani davasında verilen cezalara kendime verilmiş gibi üzüldüm. O hakim ve savcıların bu ülkeye dair bir gramlık sevgisi yok sanırım. Ya ülkeyi böldüklerini görmeyecek kadar körler, ya da koltukları için her şeyi yapacak kadar şerefsizler. Belki de şerefsiz körler." diyerek kararı veren hakimlere hakaret etti.

6

Tarık Toros da "Hamas’a 'direniş örgütü' diyenler, Kürt siyasi hareketinin liderlerine 'terörist' diye ceza yağdırdı. Şiddet ve nefretle kınıyorum. Çok üzgünüm; bir o kadar da kızgın ve bedbaht." açıklamasını yaptı.

8

MHP’DEN ÖZEL’E TEPKİ: CHP DİYET BORCUNU ÖDÜYOR MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, “Özgür Özel ve şürekası DEM’lenmeye devam ediyor!” diyerek Özel’in açıklamalarına tepki gösterdi: “Devletimizin terörle mücadelede gösterdiği kararlı duruşun karşısında, CHP ittifak içinde olduğu terör odaklarına diyet borcunu ödemek için kolları sıvıyor, milletin düşmanları ile aynı safta yerini almakta hiç gecikmiyor. Kendini adaletin yerine koyan CHP Genel Başkanına göre ‘adalet’ milletimizin canına, malına saldıran ve aziz vatan toprağımıza göz diken kalleşlerin özgür bir şekilde aramızda dolaşması mıdır? Sırtımızı PKK/YPG/PYD’ye dayıyoruz diyerek sokakları karıştıran, çocukları katleden provokatörlerin serbest bırakılması mıdır?

9

10

SIRRI SÜREYYA ÖNDER’E TEPKİ İYİ Parti Adana Milletvekili Ayyüce Türkeş de DEM Partili TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder’e tepki gösterdi. Önder’in Kobani kararları açıklandığı sırada Genel Kurul’u yönettiği ve oturumu kapattığını hatırlatan Türkeş, “Adalet yerini buldu diye, bebek katilleri ceza aldı diye TBMM’nin kapandığını da gördük ya daha ne diyeyim.” ifadelerini kullandı.