AKİT MENÜ

Ekonomi

Türkiye'de 20 milyar tondan fazla rezerv var ama gidip Rusya'dan alıyorduk! Beklenmedik adım atıldı

Türkiye yeraltı kaynakları bakımından zengin bir ülke olma özelliği taşırken 22 milyar tonluk potansiyel rezervle ilgili önemli bir gelişme yaşandı.

2024-05-18 13:32:26
1

Türkiye yeraltı kaynakları bakımından zengin bir ülke olma özelliği taşırken 22 milyar tonluk potansiyel rezervle ilgili önemli bir gelişme yaşandı.

2

Türkiye'de bilindiği üzere 22 milyar tonluk kömür potansiyeli var. Fakat bu potansiyele rağmen gidip Rusya'dan ithal ediyoruz.

3

Rus Vedomosti gazetesi Türkiye ile ilgili önemli gelişmeyi duyurdu.

4

Vedomosti gazetesi Çin, Hindistan ve Türkiye'nin Rusya'dan kömür alımını büyük oranda azalttığını yazıyor.

5

Bu adımla Türkiye'nin kendi yeraltı kaynaklarına yöneldiği ortaya çıkmış oldu.

6

Enerji Bakanlığı'nın yayınladığı istatistiklere dayandırılan habere göre Hindistan'a yapılan ihracat iki katın üzerinde bir düşüşle 4,7 milyon tona geriledi.

7

Türkiye'nin Rusya'dan ithal ettiği kömür miktarının da neredeyse iki kat azalarak 4,1 milyon tona düştüğü bildiriyor. Çin'in kömür ithalatı da yüzde 16 azalarak 12,9 milyon tona geriledi.

8

Gazete bu üç ülkenin yanı sıra Güney Kore, Japonya ve Tayvan gibi alıcıların da Rus kömüründen vazgeçme yoluna gittiğini yazıyor.

9

Öte yandan Rusya'nın Hong Kong, Birleşik Arap Emirlikleri, Belarus ve Kazakistan gibi ülkelere yaptığı kömür ihracatının çeşitli oranlarda arttığı bildiriliyor.

10

Vedomosti toplam kömür ihracatındaki düşüş oranını yüzde 12 olarak açkladı. Yılın ilk üç ayındaki ihracat miktarı ise 43 milyon ton.