AKİT MENÜ

Ekonomi

Hatice Kolçak kötü haberi verdi: Kulağıma gelen yeni duyumlara göre yeni bir vergi geliyor

Ekonomist Hatice Kolçak, vatandaşa kötü haberi verdi. Hatice Kolçak'a göre, ev sahiplerini ve kiracıları etkileyecek yeni bir vergi geliyor.

2024-05-25 13:41:10
1

Ekonomist Hatice Kolçak, vatandaşa kötü haberi verdi. Hatice Kolçak'a göre, ev sahiplerini ve kiracıları etkileyecek yeni bir vergi geliyor.

2

Milyonlarca vatandaş elindeki maddi birikimi ev alarak ya da arsa alarak değerlendiriyor. Ancak son günlerde hem ev sahiplerini hem kiracıları ilgilendiren kötü haberi ünlü ekonomist Hatice Kolçak açıkladı.

3

Enflasyon artışı geçtiğimiz sene ev fiyatlarını derinden etkiledi. Ev almak hayalden öteye gidemeyerek fiyatları da dudak uçuklatmıştı. Ancak son dönemde ekonomik yeni reformlar ile beraber ev fiyatlarındaki yükseliş durdu.

4

Pek çok uzman isim ise yeni tedbirlerin geleceğini belirtiyor. Ev satışlarında artık yeni bir verginin daha yürürlüğe konulacağı konuşuluyor.

5

Ev sahipleri ve kiracıları derinden etkilemesi düşünülen bu yasaya ilişkin net bir bilgi ise henüz gelmedi.

6

Ünlü ekonomist Hatice Kolçak, ise ev sahipleri ve kiracılara üzücü haberi verdi. Kolçak, “Kulağıma gelen yeni duyumlara göre yeni bir ev altınız ve o evi elinizde tuttunuz.

7

5 yıl sonra satarken vergi alınıyordu. Ancak şimdi kaç yıl olursa olsun, sattığınızda değer artış kazancı vergisi ödeyeceksiniz” şeklinde konuştu.