AKİT MENÜ

Ekonomi

Kanadalılar Türk petrol rezerv haritasını tüm dünya ile paylaştı! Her yerden fışkırıyor

Kanada merkezli Trillion Energy, Türk petrol rezerv haritasını yayımladı. Harita tüm Türkiye'yi heyecanlandırdı.

2024-05-27 18:50:30
1

Kanada merkezli Trillion Energy, Türk petrol rezerv haritasını yayımladı. Harita tüm Türkiye'yi heyecanlandırdı.

2

Kanada merkezli Trillion Energy, Türkiye'deki Güneybatı Karadeniz gaz sahasında iki ay sürecek bir operasyon programına başlamıştı.

3

Açıklamada, “Operasyonlar birkaç aşamada yürütülüyor ve SASB gaz sahasında geçen yıl açılan/tamamlanan altı kuyunun yanı sıra tarihsel olarak su yükleme sorunları yaşayan birkaç eski kuyu da dahil olmak üzere yedi veya sekiz kuyuyu içeriyor.” ifadeleri yer almıştı.

4

Operasyonda, geçen yıl açılan/tamamlanan altı kuyunun yanı sıra tarihsel olarak su yükleme sorunları yaşayan birkaç eski kuyu da dahil olmak üzere yedi veya sekiz kuyuyu kapsam alanına alındı.

5

Haziran ayının ortasından itibaren dört kuyuda 49 metre gaz borusu delindi ve AKK-3 kuyusuna ilk hız dizisi yerleştirildi.

6

Bu çalışma programının ana odak noktalarından biri olan gaz hız dizilerinin (hız dizileri su yüklenmesini önlemek için borulara giren su miktarını kısıtlar) uzun vadeli stabilize üretim için kuyu performansını iyileştirmesi bekleniyor.

7

Operasyonlar, Gülüç-2, Güney Akçakoca-2, Batı Akçakoca-1 ve Akçakoca-3 kuyularını içeren Akçakoca platformunda gerçekleşti.

8

Trillion Energy, yapılan operasyonlar sonucunda Türkiye, Suriye ve Irak'taki petrol rezervlerinin bulunduğu alanları gösteren bir harita yayımladı.

9

KAYNAK: TRHABER