AKİT MENÜ

Gündem

Birçok ülkeyi çılgına çevirmişti! Cihat Yaycı, "Baykar'ın girişinde halen dağıtılıyor" diyerek duyurdu

Emekli Tümamiral Cihat Yaycı, Mavi Vatan ile ilgili katıldığı bir televizyon programında çarpıcı ifadeler kullandı.

2024-06-12 11:12:40
1

Emekli Tümamiral Cihat Yaycı, Mavi Vatan ile ilgili katıldığı bir televizyon programında çarpıcı ifadeler kullandı.

2

Cihat Yaycı, TVNET'te Mavi Vatan'ın müfredata girmesiyle ilgili konuştu.

3

Cihat Yaycı yaptığı açıklamada, "Osmanlı Devleti'nin en muhteşem zamanı; Barbaros Hayreddin Paşa zamanı. 'Türkler denizci değildi.' lafı, şeytanın sağdan yanaşması gibidir. Türkler denizciydi. Temel deniz hukuku eğitimi gençlerin aklına yerleşmeli.

4

Bizim yaptığımız müfredat çalışmasında; Türk denizcilik tarihi İskitler'den başlatıldı. Mavi Vatan müfredata girsin diye çok çabaladım

5

Çocuklar denizcilik tarihini öğrensin diye çabaladım. Kara sınırı, münhasır ekonomi nedir? Bunları inanın bizim üniversite mezunları bile bilmiyor.

6

Mavi Vatan'ın gençlere aşılanması gerekiyor. Suyu yönetirsek toprağı yönetiriz. Osmanlı devletinin en muhteşem zamanı Barbaros Hayrettin zamanıdır. Mavi Vatan içerisindeki kaynakların nasıl korunup çıkarılacağı ve kullanılacağı, hidrokarbondan yer altı zenginliklerine, tüm canlı ve cansız ürünlerden nasıl faydalanacağımız belirtiliyor.

7

Bu kitabı Türk Tarih Kurumumuz ikinci kez heyetlerden geçiriyor. Yeniden basacaklar. Özdemir Bayraktar gerçekten bir vatan aşığıydı. Bu kitapların hepsi Baykar'ın girişinde halen dağıtılıyor. Özdemir Bayraktar h er yere gider kitaplarımı dağıtırdı. Mavi Vatan'ın müfredata girmemesi için çaba sarf edildi. Yunanlar, Mavi Vatan'ın müfredata girmesinden dolayı rahatsız oldu" dedi.