KADAYIFLI MUHALLEBİ TARİFİ!
Kadayıflı muhallebi malzemeler;
Kadayıf için:
400 gr tel kadayıf,
1 yemek kaşığı tereyağı,
4 yemek kaşığı şeker,
1 su bardağı kırılmış ceviz,
Muhallebi için:
1 lt süt,
5 yemek kaşığı un,
1 yemek kaşığı tereyağı,
1 su bardağı şeker,
5 gr vanilya,
100 ml krema,
KADAYIFLI MUHALLEBİ YAPILIŞI!
Kadayıflar el yardımıyla küçük parçalara bölünür.
Tavaya tereyağı, şeker ve kadayıf alınarak kavrulmaya başlanır. Kadayıf renk alınca altı kapatılır ve kenara alınarak içerisine ceviz eklenir.
Muhallebi yapacağınız tencereye un ekleyerek kavurun. Unun kokusu çıkana kadar kavurun.
Unun kokusu çıktıktan sonra tereyağını ekleyerek hızlıca çevirin ve sütü ekleyin.
Vanilya ve şekeri ilave ederek çırpın, pürüzsüz hale gelip kıvam alana kadar pişirin.
Kapağını kapatarak soğumaya bırakın.
Ilıdığında kremayı ekleyerek blender ya da çırpıcı yardımıyla pürüzsüz hale getirin.
Hazırladığınız kadayıfı kabın altına dizin, arasına muhallebiyi koyun ve geri kadayıf koyarak servis edin.