AKİT MENÜ

Gündem

Murat Ülker Kurban Bayramı'ndaki hadiselere tepki gösterdi: Rahatsız edici bir durum

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Üyesi Murat Ülker, Kurban Bayramı ile ilgili dikkat çeken bir mesaj paylaştı.

2024-06-16 12:19:53
1

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Üyesi Murat Ülker, Kurban Bayramı ile ilgili dikkat çeken bir mesaj paylaştı.

2

İş insanı Murat Ülker, Kurban Bayramı’nda yaşananların ‘kurban magazinine’ dönüştürmesini eleştirdi.

3

Yıldız Holding Yönetim Kurulu üyesi Murat Ülker, ‘Kurban hangi bağlamda’ diyerek yazdığı yazıda Kurban Bayramı’nın magazinleştirilmesini rahatsız edici ve ciddiyetten uzak bulduğunu belirtti.

4

Yazısında, “Bir de tabii mahallesindeki, ülkesindeki insanların ihtiyacını gidermeden taa başka ülkelerdeki insanlara et yetiştirmek gayreti içinde olanlar var” dedi.

5

İşte Ülker’in o yazısı; KURBAN HANGİ BAĞLAMDA?!? Kurban Bayramı nedeniyle biz inananlar, Rabbimize kurban borcumuzu yerine getireceğiz.

6

İbadetler, sadece Rabbin istediği, gönderdiği elçilerin uygulayıp gösterdikleri gibi yapılır. Nedeni ise Rabbimizi memnun etmektir.

7

Mesela kurban kesmek, herkesin tartıştığı, hayvanın paylaşılamadığı, bazılarımızın amatör kasaplığa soyunduğu, bazılarımızınsa sanki et yemezmiş gibi karşı çıktığı bir durum değildir.

8

Her Kurban Bayramında TV’lerin rating almak için tekraren yayınladıkları “kaçan dana”, “hastanelik olan kasap” görüntüleri ise bir tür “kurban magazinine” dönmekte; bunlar rahatsız edici ve ciddiyetten uzak. Bir de tabii mahallesindeki, ülkesindeki insanların ihtiyacını gidermeden taa başka ülkelerdeki insanlara et yetiştirmek gayreti içinde olanlar var. Allah kabul etsin. Ama Onun elçisi Hz. Muhammed (sav) diyor ki: Komşusu açken tok yatan bizden değildir!