AKİT MENÜ

Gündem

10 bin liralık İHA, 25 milyon dolarlık tesisi paramparça etti! Ortalık karıştı

300 Euro'luk yaklaşık 10 bin liralık insansız hava aracı, 25 milyon dolarlık radar tesisini yerle bir etti.

2024-06-16 16:27:23
1

300 Euro'luk yaklaşık 10 bin liralık insansız hava aracı, 25 milyon dolarlık radar tesisini yerle bir etti.

3

Ukrayna savaşında bir FPV kamikaze dronu iletişim istasyonuna yaklaşması büyük bir patlama meydana geldi. Açıklamada, saldırı sonucunda komuta merkezi ile Rus ordusu birlikleri arasındaki iletişimin kesildiği belirtildi. Eylemin Rusya-Ukrayna sınırının kuzeyinde gerçekleştiği söyleniyor. Newsweek, R-416GM'nin değerinin 25 milyon dolar olduğunu tahmin ediyor.

4

İki yılı aşkın bir süredir devam eden Rus-Ukrayna savaşının ve düşmanın üstün gücü altında Ukrayna , çeşitli tipte insansız hava araçlarının geliştirilmesini ve üretimini hızla genişletti.

5

Cephede top mermisi az olduğu sürece Ukraynalılar, Rus askerlerinin üzerine patlayıcı atmak için küçük FPV insansız hava araçlarını kullanacak. Ayrıca son haftalarda giderek artan bir şekilde bu silahlarla Rusya'nın hinterlandına saldırdılar.

6

Her iki savaşan taraf da, tank teknolojisine çarpan veya siperlerdeki bireysel askerleri öldüren dronların kliplerini defalarca yayınlıyor.

7

Rus yetkililerin bildirdiğine göre, video gözlük takan bir kişi tarafından kontrol edilen, patlayıcı cihazların basitçe monte edildiği veya yapıştırıldığı yüz binlerce küçük FPV drone üretiliyor ve on binlerce ağır savaş dronu üretiliyor.

8

FPV kısaltması, Birinci Şahıs Görüşü anlamına gelir ve füzenin, pilotun birinci şahıs bakış açısıyla kamera teknolojisi kullanılarak uzaktan kontrol edilebildiği bir drone çeşidini tanımlar.

9

Batılı müttefikler ayrıca Ukrayna'yı FPV insansız hava araçlarıyla donatmak istiyor. Nisan ayında Litvanya Ukrayna'ya, Rusya'ya karşı savaşta 3.000 savaş uçağı tedarik ederek Ukrayna'ya yardım edeceği sözünü vermişti.

10

Başbakan Ingrida Simonyte, Ukraynalı meslektaşı Denys Schmyhal'in Vilnius'a yaptığı ziyarette, ülkesinin "yakın gelecekte" Ukrayna için 2 milyon avro değerinde Litvanya yapımı insansız hava araçları satın alacağını söyledi.

11

KAYNAK: TRHABER