AKİT MENÜ

Ekonomi

İngilizler şaştı kaldı! Batılı ülkelerin arkasına bile bakmadan kaçtığı ülkeye Türkler para yatırmaya başladı

İngiliz haber ajansı Bloomberg, Batılı şirketlerin kaçtığı ülkede Türkiye sürprizinin yaşandığını yazdı.

2024-06-20 11:22:46
1

İngiliz haber ajansı Bloomberg, Batılı şirketlerin kaçtığı ülkede Türkiye sürprizinin yaşandığını yazdı.

2

Yükselen enflasyon, değişken ve değer kaybeden para birimi, yaygın güvensizlik ve elektrik sıkıntısı ABD'li ve Avrupalı çokuluslu şirketleri Nijerya'dan uzaklaştırıyor.

3

Ancak İngiliz haber kuruluşu Bloomberg'de yer alan habere göre Batılı şirketlerin sıkıntı gördüğü yerde Asyalı firmalar ve Türk şirketler fırsat görüyor.

4

Singapurlu Tolaram geçen hafta Guinness Nijerya'nın kontrolünü İngiliz Diageo'dan devralırken, Türkiye'den Hayat Kimya ve Nijerya'dan Fouani Group, Procter & Gamble'ın çıkışıyla bebek bezi pazarında oluşan boşluğa adım attı.

5

Lagos merkezli Fidson Healthcare, ürün yelpazesini genişleterek ve ürünlerini ihraç ederek GSK'nın ayrılışının yarattığı boşluğu dolduruyor.

6

Bu şirketler çok uluslu şirketlerin faaliyetlerini engelleyen aynı engellerin çoğuyla karşılaşıyorlar, ancak kısmen daha yüksek risk toleransına sahip oldukları ve farklı stratejiler benimsedikleri için başarılı olmayı başarıyorlar.

7

Nijerya'nın ekonomisi dönerse, kalan şirketler bunun meyvelerini toplayacak.

9

Şirketler, Afrika'nın en kalabalık ülkesi olan Nijerya'nın 230 milyonluk nüfusuna güveniyor ve ekonominin 'geri döneceğine' inanıyor.