AKİT MENÜ

Gündem

Avrupa ülkesi sonunda gerçeği gördü: ABD, Türkiye'ye karşı bizi kullanmaya başladı

Yunan medyası, Ukrayna-Rusya savaşının bölgedeki yansımalarını içeren bir analiz yayımladı. Analizde Türkiye ile ilgili ilginç detaylara yer verildi.

2024-06-22 20:07:07
1

Yunan medyası, Ukrayna-Rusya savaşının bölgedeki yansımalarını içeren bir analiz yayımladı. Analizde Türkiye ile ilgili ilginç detaylara yer verildi.

2

İşte SLPRES'te yer alan "Ukrayna'daki savaş Türkiye'yi güçlendiriyor" başlıklı analizin detayları...

3

Ukrayna'daki savaş, Türkiye'nin bölgedeki jeopolitik etkisini artırıyor. Türkler, Yunanistan'ı tebaası yapmak için gereken her şeyi istiyor.

4

Savaş, Türkiye'nin ABD'ye bağımlılığını azaltarak daha bağımsız hareket etmesine olanak tanıyor.

5

Bu süreçte Türkiye, NATO'daki konumunu korurken BRICS gibi alternatif işbirliği platformlarına da ilgi gösteriyor.

6

ABD ise Türkiye'nin artan etkisini dengelemek için Yunanistan'ı kullanıyor. Ancak savaş, ABD'nin bölgedeki kontrolünü zayıflatıyor ve Türkiye'ye daha geniş bir manevra alanı sağlıyor.

7

Türkiye, bu süreçte bölgesel bir güç olma hedefine adım adım yaklaşıyor.

8

Gazeteciler, analistler ve diğer 'uzmanlar' olarak Türkiye'nin 'Ege'nin yarısını istediğini' söyleyip duruyoruz, bu yüzden diğer yarısının bize kalacağını düşünüyoruz.

9

Ama öyle değil! Türkiye, hiçbir şeyin 'yarısını' istemiyor. Bölgesel Güç olmak istiyor. Bunun için yarımları reddediyor ve tam olanı istiyor.

10

Ege'nin tamamını, İyonya'nın kontrolünü, tüm bölgenin ve ülkenin kontrolünü, özellikle Trakya'da egemen bir söz hakkı istiyor. Türkiye, egemen bir güç olmak ve Yunanistan'ı tebaası yapmak için gereken her şeyi istiyor.

12

KAYNAK, ÇEVİRİ: X/HERMES