AKİT MENÜ

Gündem

Tolga Özbek duyurdu: Baykar ilerleyen günlerde kartları yeniden dağıtacak bir adım atacak

Havacılık gazetecisi Tolga Özbek, Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar'in Capital dergisine verdiği röportajı değerlendirdi.

2024-06-25 12:44:32
1

Havacılık gazetecisi Tolga Özbek, Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar'in Capital dergisine verdiği röportajı değerlendirdi.

2

Havacılık gazetecisi Tolga Özbek, "Baykar niye motor sektörüne girdi TEI’nin rakibi mi olacak?" sorusuna cevap verdi.

3

Tolga Özbek yaptığı açıklamada, "Haluk Bey'in yabancı basına verdiği en önemli manşet var. Haluk Bayraktar ilk defa motor konusunda çalışma yaptıklarını açıkladı.

4

Artık Baykar TB2'nin motoruna alternatif bir motor üretecek. Test açısından da baya geliştirmişler. Yıl sonuna kadar 20 tane üreteceklerini açıkladı.

5

Baykar, motorları normalde Avusturya'dan alıyordu, sorunda çıkarmıyordu. Ama Baykar bu konuda da adım atıyor. BAYKAR artık üretim moduna gelmişler.

6

İHA'da taşınan mühimmat çıkılan irtifa nedeniyle motorlar zorlanabiliyor. Avusturyalı Rotax'a bu anlamda alternatif üretilecek. Baykar motor konusunda eksikliklerini gidermeye çalışıyor.

7

Baykar bu işten önemli para kazanıyor. Bu parayı da ARGE çalışmalarında kullanıyor. 4 yıl sonunda muhtemelen motor konusunda ilk çalıştırma işlemi yapılacaktır. TEI'nin motoru burada kullanamaz mı? diye soruluyor.

8

Ama bu İHA'lar için daha kuvvetli ve ağır motor lazım. Baykar, hızlı davranmak istiyor. Güncelde yer almak istiyor. Bu yüzden çalışmalar yapıyorlar. Ben sektörde ilerleyen dönemde kartların yeniden dağıtılacağını düşünüyorum..