AKİT MENÜ

Gündem

Eski subayları ayaklandı: Savaş gemimizi geri çekin! Halk emekli maaşlarından inliyor

Yunanistan'da eski subaylar ayaklandı. Kızıldeniz'e doğru yola çıkan savaş gemisiyle ilgili Atina hükümetine büyük tepki gösteriliyor.

2024-06-27 16:40:28
1

Yunanistan'da eski subaylar ayaklandı. Kızıldeniz'e doğru yola çıkan savaş gemisiyle ilgili Atina hükümetine büyük tepki gösteriliyor.

2

Yunanistan’da emekli subaylar seslerini birleştirdi ve HYDRA fırkateyninin Kızıldenizden geri dönmesinden sonra “PSARA” firkateyninin Kızıldeniz’deki göreve gönderilmesine olumlu bakmıyor.

3

“Panhellenic Emekli Askeri Personel Federasyonu (P.OM.A.S.),”PSARA” fırkateyninin Kızıldeniz’deki misyonuna tamamen karşı olduğunu ifade eden bir yazılı açıklama yayınladı. Açıklamada şu ifadelere yer veriliyor:

4

“PSARA” Fırkateyni, 195 meslektaşımız, muvazzaf ve astsubayımızla birlikte, “HYDRA” Fırkateyni’nin yerine geçmek üzere 19 Haziran’da Salamis Deniz İstasyonu’ndan Kızıldeniz’e doğru yola çıktı.

5

Bu, halkımızın çıkarlarını korumak, ülkemizi savunmak ve egemenlik haklarını güvence altına almaktan başka bir şey olmayan Yunan Silahlı Kuvvetlerinin misyonunun bir parçası değildir.

6

“PSARA” firkateyninin ülke sınırlarından 3.500 bin kilometre uzağa gönderilmesinin yanı sıra, sahada görev yapacak “ASPIDES” operasyonunun 12 ay boyunca harcayacağı yaklaşık 180 milyon avroluk maliyet hiçbir milli çıkara hizmet etmiyor.

7

Hizmet ettiği tek şey, gemi inşa sermayesinin yenilmesi ve NATO ile AB’nin savaş çığırtkanlığı tasarımlarıdır; oysa aynı zamanda halkımız hassasiyetten, enerji yoksulluğundan, düşük ücretlerden ve emekli maaşlarından inliyor.

8

Halkların aleyhine, katil İsrail devleti tarafından Filistin halkının katledilmesine, savaş çığırtkanlığı yapan ABD-NATO ve AB planlarına, katılımlarına karşı olduklarını ifade eden Silahlı Kuvvetlerin muvazzaf mensuplarıyla birlikte seslerimizi birleştiriyoruz.

9

“PSARA” Fırkateyni hemen geri dönsün. Sınırların dışındaki tüm Yunan misyonları geri dönmelidir. Emperyalist tasarılara ve savaşlara karışmak yok.”

10

KAYNAK: BİRLİK GAZETESİ