AKİT MENÜ

Gündem

Fatih Tezcan'dan Suriyeli paylaşımı: Bu şerefsizliği bir Türk yapsa bütün Türklerin dükkanları yakılacak mıydı?

Gazeteci Fatih Tezcan, Kayseri'de Suriyeli bir şahsın karıştığı olayın ardından çarpıcı bir paylaşım yaptı.

2024-07-01 01:33:48
1

Gazeteci Fatih Tezcan, Kayseri'de Suriyeli bir şahsın karıştığı olayın ardından çarpıcı bir paylaşım yaptı.

2

Kayseri'de iddiaya göre, Danişmentgazi Mahallesi'nde yabancı uyruklu bir kişi, 5 yaşındaki yabancı uyruklu çocuğu taciz ederken yakalandı.

3

Olayın toplanan kalabalık grup, şahsı almak için taşkınlık çıkardı. Olay yerine çok sayıda polis, çevik kuvvet, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi.

4

Özel Harekat polisleri tarafından alınan şüpheli bölgeden uzaklaştırılırken, kalabalık grup araçları ters çevirdi bazı iş yerlerini de ateşe verdi.

5

TOMA araçları ile müdahale edilen olayda polisin kalabalığı dağıtmak için müdahalesi sürüyor.

6

MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy da bölgeye gelerek halkla sakinleşmeleri konusunda görüşmelerini sürdürüyor.

7

Kayseri Valiliğinden yapılan açıklamada, Danişmentgazi Mahallesi’nde yabancı uyruklu bir şahsın, küçük yaştaki yabancı uyruklu bir çocuğa yönelik taciz davranışı neticesinde şahsın emniyet birimlerince gözaltına alındığını açıkladı. Çocuğun koruma altına alındığı belirtilen açıklamada, "Konu tarafımızca titizlikle takip edilmekte olup, vatandaşlarımızın itidalli davranarak, resmi makamlarca belirtilen açıklamalar haricinde herhangi bir eylemin içinde olmamaları hususunda kamuoyuna saygıyla sunulur” denildi.

8

Kayseri İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın da bölgeye gelerek, yaptığı açıklamada, "Tepkinizi gösterdiniz. Sizi anladık, mesajınızı aldık. Bundan sonraki yapacağınız her türlü hareket sizinle ilgili konulara dönecek.

9

Buradaki mağdur şahıs Türk değil. Şu anda şüpheli şahıs gözaltında. Mağdur şahsın sağlığıyla ilgili herhangi bir problem gözükmüyor. O şahsın ve ailesiyle ilgili sınır dışı dahil her türlü işlemlerinde size söz veriyorum.

10

Bir hafta sonra tekrar bu mahalleye geleceğim. Bu olayla ilgili neler yaptığımızı söyleyeceğim. Lütfen ailelerinizi alın, evlerinize geçin. Biz gerekeni yapacağız, bunun sözünü veriyorum" ifadelerini kullandı.

11

Konuyla ilgili gazeteci Fatih Tezcan'dan dikkat çeken bir paylaşım geldi. Fatih Tezcan sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Kayseri’de tüm Suriyelilerin dükkanları yakılıyor. Sebebi bir Suriyeli bir sapığın Suriyeli bir çocuğu taciz etmesi.

12

Bu şerefsizliği bir Türk yapsa bütün Türklerin dükkanları yakılacak mıydı? Ege’de Akdeniz’de bir Rus veya bir İngiliz yapsa tüm yabancıların mekanları yakılır mı? Almanya’daki 1 Türk bu iğrençliği yaptı diye tüm Türklerin dükkanları yakılsın mı? Bu işleri kimler tetikliyor? Bunun artık bulunması lâzım!" dedi.