AKİT MENÜ

Gündem

Şamil Tayyar'dan Kayseri uyarısı: Türkiye için büyük tehdit

AK Parti eski milletvekili Şamil Tayyar, Kayseri'de Suriyeli bir şahsın karıştığı olayın ardından önemli bir uyarıda bulundu.

2024-07-01 07:50:30
2

AK Parti eski milletvekili Şamil Tayyar, Kayseri'de Suriyeli bir şahsın karıştığı olayın ardından önemli bir uyarıda bulundu.

3

Kayseri'de iddiaya göre, Danişmentgazi Mahallesi'nde yabancı uyruklu bir kişi, 5 yaşındaki yabancı uyruklu çocuğu taciz ederken yakalandı.

4

Olayın toplanan kalabalık grup, şahsı almak için taşkınlık çıkardı. Olay yerine çok sayıda polis, çevik kuvvet, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi.

5

Suriyelilere ait dükkanlar ve arabalar yakıldı. Ortalık resmen savaş alanına döndü.

6

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan AK Partili Şamil Tayyar, "Kayseri’de bir Suriyeli sığınmacının kendisi gibi Suriyeli küçük bir çocuğa tecavüzü, sapıklıktır, namussuzluktur, en ağır cezayı gerektiren bir suçtur.

7

Sapığı polise teslim etmek istemeyen diğer sığınmacıların tutumu ise ayrı bir sorundur. Canımızı yakan, ruhumuzu karartan bu hadise karşısında tepki geliştirirken, araç yakmaya, sokakları ateşe vermeye varıncaya kadar şiddeti harlamak ise vandallıktır.

8

Bir hukuk devletinde sokakta şiddet yoluyla adalet aranmaz. Diğer taraftan bu hadise, sığınmacı sorununa ilişkin yeniden etraflı bir sorgulamayı ve tedbirler almayı zorunlu kılmaktadır.

9

Bu sorun, kısa vadede ekonomik zorluklardan sonraki en ciddi tehdittir, orta ve uzun vadede tehdit sıralamasında en başta yer alır. Yeni mağduriyetlere yol açmadan bu tehdidi bertaraf etmek, beka meselesidir" dedi.