AKİT MENÜ

Gündem

Beyaz saray önünde eylem var! Kılıçdaroğlu aday olmasın

Boşluğa konuşan, bunama belirtileri gösteren, son olarak rakibi Donald Trump ile girdiği münazarada "çuvalladığını" itiraf eden ABD Başkanı Joe Biden'ın bir kez daha adaylığa hazırlanması Demokrat Partililer arasında tepkiyle karşılandı.

2024-07-05 13:14:33
2

Boşluğa konuşan, bunama belirtileri gösteren, son olarak rakibi Donald Trump ile girdiği münazarada "çuvalladığını" itiraf eden ABD Başkanı Joe Biden'ın bir kez daha adaylığa hazırlanması Demokrat Partililer arasında tepkiyle karşılandı.

3

Kasım ayında seçime gidecek Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) gündemde 81 yaşındaki Joe Biden'ın "devam" kararı var.

4

Bunama belirtileri gösteren, ara ara boşluğa konuşan son olarak Turm ile girdiği münazarada "çuvalladığını" itiraf eden ancak bir kez daha adaylığını koyan Biden için bir grup Demokrat Partili Beyaz Saray önünde eyleme başladı.

5

Beyaz Saray önündeki protestocular, "Seni seviyoruz Biden ama adaylığını sonlandırma sonlandır" yazılı döviz taşıdı.

6

Eylemler ülkenin diğer bölgelerinde de devam ediyor.

7

Beyaz Saray önünde "Biden aday olma" diyen ABD'lilerin görüntüsü akıllara Kemal Kılıçdaroğlu'nu getirdi.

8

Yoğun itiraza rağmen cumhurbaşkanı adayı olan ve seçimi kaybeden Kılıçdaroğlu için de çok değil bundan bir buçuk yıl önce "Kılıçdaroğlu aday olma" protestoları yapıldı.

9

DEMOKRAT PARTİ BAĞIŞÇILARINDAN BIDEN KARŞITI TEPKİLER GELMEYE DEVAM EDİYOR Demokrat Parti bağışçısı ve Disney Company’nin kurucu ortağı Roy O. Disney’in torunu Abigail Disney, Biden'ın yarıştan çekilmemesi halinde partiye bağışlarını keseceğini açıkladı.

10

CNBC'ye değerlendirmede bulunan Abigail Disney, kararının saygısızlık olmadığını vurgulayarak, "Şundan eminim: Biden çekilmezse Demokratlar kaybedecek" ifadesini kullandı.

11

Başkan Yardımcısı Kamala Harris'in Trump'ı yenebileceğini belirten Disney, "Demokratlar Biden'ın eksikliklerine tahammül ettiklerinin 10'da biri kadar Harris'in noksanlıklarına tahammül ederse bu seçimi farkla kazanabiliriz" dedi.

12

Demokrat Parti bağışçılarından ve Netflix’in kurucu ortağı Reed Hastings de New York Times (NYT) gazetesine yaptığı açıklamada, Biden’ın güçlü demokrat liderlere Trump’ı yenmesi için izin vermesi gerektiğini ifade ederek, Biden'a başkanlık yarışından çekilmesi çağrısında bulundu.

13

Hastings, büyük bağışçılar arasında Biden'a kamuoyuna açık olarak başkanlık yarışından çekilmesini söyleyen ilk kişi oldu.

14

ABD Başkanı Biden, Trump ile yaptığı canlı yayın tartışmasında ikinci dönem adaylığında yaşı konusunda duyulan kaygıları giderecek performans sergileyememiş, program sonrası yoğun eleştirilere maruz kaldı.

15

Demokrat Partili Temsilciler Meclisi üyeleri Raul Grijalva ve Lloyd Doggett, Biden’ın başkanlık yarışından çekilmesi için daha önce çağrı yaptı.

16

Beyaz Saray ise Başkan Biden'ın başkanlık yarışından "kesinlikle" çekilmeyeceğini bildirdi.