AKİT MENÜ

Spor

Başkan Erdoğan'dan son dakika Merih Demiral açıklaması: Kararımızı verdik

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bozkurt selamı veren Merih Demiral'e verilen cezayla ilgili konuştu.

2024-07-05 14:19:53
1

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bozkurt selamı veren Merih Demiral'e verilen cezayla ilgili konuştu.

2

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kazakistan'da gerçekleştirilen Şanghay İşbirliği Örgütü 24'üncü Devlet Başkanları Zirvesi kapsamındaki temasları sonrası dönüş yolunda uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı.

3

EURO 2024 son 16 turunda Avusturya maçında attığı gol sonrası bozkurt işareti yapan Merih Demiral, Türkiye ve dünyada gündeme oturdu. Başkan Erdoğan, yaşananlarla ilgili ilk kez konuştu.

4

Başkan Erdoğan, ''A Milli Takım futbolcumuz Merih Demiral’ın çeyrek final maçında yaptığı bozkurt işareti çok konuşuldu. Bu konuda ne demek istersiniz?'' sorusuna şöyle cevap verdi;

5

Kimse Almanların formalarında kartal var diyor mu? Kimse kalkıp da Fransızların formasında horoz var, niye horozlanıyorsun diyor mu?

6

Orada Merih heyecanını bu görüntüyle verdi. Bunun üzerine de malum Dışişleri Bakanlığımız bunların yetkililerini çağırdılar, gerekli adımlar da buna göre atılıyor.

7

İnşallah bütün mesele Cumartesi günü. Biz, sahadan galibiyetle ayrılarak bir üst tura çıkalım. Fevkalade bir durum olmazsa, maça gitme kararımızı verdik.