AKİT MENÜ

Teknoloji-Bilişim

MMU Kaan'ı isteyen ülkeyle çılgın hamle: 17 bin adaya Türk helikopteri yerleştirebilirler

TUSAŞ Genel Müdürü Dr. Mehmet Demiroğlu, yerli üretim Gökbey helikopterle ilgili heyecan verici açıklamalar yaptı.

2024-07-07 22:00:28
1

TUSAŞ Genel Müdürü Dr. Mehmet Demiroğlu, yerli üretim Gökbey helikopterle ilgili heyecan verici açıklamalar yaptı.

2

TUSAŞ Genel Müdürü Dr. Mehmet Demiroğlu, GDH Defence'da önemli açıklamalarda bulundu.

3

Mehmet Demiroğlu yaptığı açıklamada, "Ağustos ayında Jandarma’ya 3 adet GÖKBEY’i teslim edeceğiz. Türkiye’de öngörülen ihtiyaç sayısı 150’nin üzerinde.

4

Yurtdışı talebi ise daha fazla. Şu andaki planımıza göre 500’ün altında GÖKBEY helikopterini hedeflersek bir yerde bir şeyleri yanlış yapmışız demektir.

5

2026'ın başında sağlık bakanlığımıza verilen helikopterler var. Yurtdışı talebi var olduğunu düşünüyoruz.

6

Endonezya Savunma Bakan Yardımcısı TUSAŞ'ta idi. Endonezya 17.000 adadan oluşuyor. Ben Bakan Yardımcısı’na dedim ki “her adaya bir helikopter lazım”. Ona göre çalışacağız. Öyle anlaştık" dedi.

7

Bilindiği üzere Malezya aynı zamanda Milli Muharip Uçak Kaan ve diğer Türk savunma ürünleri ile ilgileniyor.

8

GÖKBEY HELİKOPTER NEDİR? Helikopterin teknik özelliklerine göre, 6 ton toplam kalkış ağırlığına, 12 yolcu kapasitesine, 306 km/sa azami sürate ve 20.000ft servis tavanına sahip olduğu ifade ediliyor.

9

Ayrıca, harici yakıt tankıyla 5+ saat havada kalabilme özelliğine sahip olan helikopter, güvenlik güçleri ve birçok kullanıcının ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde tasarlanmış.

10

Özellikle Türk Silahlı Kuvvetleri ve Jandarma Genel Komutanlığı envanterinde bulunan ABD üretimi UH-1 Helikopterlerinin emekli edilmesiyle, GÖKBEY Helikopteri’nin önemi daha da artacak. Türkiye, yerli ve milli üretimi olan GÖKBEY Helikopteri ile savunma sanayisindeki gücünü bir kez daha ortaya koyuyor.