AKİT MENÜ

Ekonomi

Fitili Devlet Bahçeli ateşlemişti! Emeklilere 8 bin lira

MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin emeklilere 8 bin liralık seyyanen zam çağrısı yeniden gündeme geldi.

2024-07-08 23:44:43
1

MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin emeklilere 8 bin liralık seyyanen zam çağrısı yeniden gündeme geldi.

2

Haziranda enflasyon aylık bazda yüzde 1,64, yıllık bazda yüzde 71,60 arttı. Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) haziran ayı enflasyon rakamlarını açıklamasıyla birlikte altı aylık enflasyon farkı netleşti.

3

Enflasyon verilerinin ardından milyonlarca emekli yapılacak ara zamma kenetlendi. Milyonlar en düşük emekli maaşında zam olup olmayacağı konusuna odaklandı.

4

Açıklanan enflasyon rakamlarına göre SSK ve Bağ-Kur emeklileri temmuz ayında yüzde 24,73 oranında zam almış olacak.

5

Bununla birlikte en düşük emekli maaşına yönelik çalışmalar devam ediyor. En düşük emekli maaşının 10 bin liranın üzerine çıkıp çıkmayacağı konusunda hükümet kanadından ilk açıklama geldi.

6

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, gün içerisinde en düşük emekli maaşındaki düzenlemeye ilişkin çalışmaların devam ettiğini duyurdu.

7

TRT Haber'e konuşan Çelik, "Bugün yarın çalışma devam edecek. Bir karar henüz verilmedi. Zamana dair değerlendirme yapamayız" sözlerini sarf etti.

8

En düşük emekli maaşına yapılacak zam oranına ilişkin bir değerlendirme de Tüm Emekliler Derneği Genel Başkanı Satılmış Çalışkan'dan geldi.

9

Çalışkan, "Tabanda asgari ücretin altına düşmemesi lazım. 2-3 çocuğu olan vatandaşlar nasıl geçinecek. 10-12 bin lira büyük bir fark değil. 8.230 liraya 8 bin lira daha verirsen asgari geçime gelir. Biz bunu istiyoruz" dedi.

10

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, geçen yıl Temmuz ayında grup toplantısı sırasında emekliye yapılan yüzde 25’lik zammı yeterli bulmadığını söylemiş ve şöyle konuşmuştu:

11

"Emeklilerimize yapılan yüzde 25’lik maaş artışı, gördüğümüz kadarıyla makul ve yeterli bulunmamıştır. 8 bin 77 liralık seyyanen artışın kök ücrete aynısıyla emekli maaşlarına yansıtılması beklentimiz ve talebimizdir."