AKİT MENÜ

Ekonomi

Türkiye'nin kararı etkili oldu! İsrail belasını buldu

Türkiye'nin Gazze'ye yönelik saldırılar nedeniyle ticareti askıya aldığı İsrail'de büyük kriz patlak verdi.

2024-07-11 02:01:19
1

Türkiye'nin Gazze'ye yönelik saldırılar nedeniyle ticareti askıya aldığı İsrail'de büyük kriz patlak verdi.

2

İsrail'de 7 Ekim'de Gazze Şeridi'ne başlatılan ve binlerce Filistinlinin hayatını kaybettiği saldırılardan bu yana 46 bin işletme derinleşen ekonomik sorunlar nedeniyle kapandı.

3

İsrail'in Maariv gazetesinin haberine göre, Gazze Şeridi'ne aylardır devam eden saldırılar İsrail ekonomisinde ciddi hasara neden oldu.

4

Finansal değerlendirme şirketi Coface Bdi, Gazze'ye saldırıların başlangıcından bu yana İsrail'de 46 bin işletmenin ekonomik gerekçelerle kapandığını açıkladı.

5

Ülkede yıl sonuna kadar da 60 bin işyerinin kapanmasını öngören şirket, derinleşen ekonomik sorunların inşaat, ticaret ve hizmet sektörlerine ağır zarar verdiğini vurguladı.

6

Coface Bdi CEO'su Yoel Amir, mevcut süreci Covid-19 salgınına benzeterek, 2020 yılında salgın döneminde 74 bin işletmenin kapandığını hatırlattı.

7

Amir, inşaattan tarıma, turizmden hizmet sektörüne kadar her alanın ciddi zarar gördüğünü söyleyerek, "Gazze'ye yönelik saldırılar ülkenin her yerinde işletmelere zarar verdi ve neredeyse hiçbir sektör bundan kurtulamadı" diye konuştu.