AKİT MENÜ

Teknoloji-Bilişim

MMU Kaan'ın teknoloji bilgileri çalınan rakibi 'başladık' diyerek duyurdu

Milli Muharip Uçak Kaan'ın rakibi olarak gösterilen ve teknoloji bilgileri çalınan KF-21 savaş uçağıyla ilgili sürpriz bir gelişme yaşandı.

2024-07-11 12:44:59
1

Milli Muharip Uçak Kaan'ın rakibi olarak gösterilen ve teknoloji bilgileri çalınan KF-21 savaş uçağıyla ilgili sürpriz bir gelişme yaşandı.

2

Güney Kore Savunma Edinim Programı İdaresi (DAPA) seri üretimin başladığını duyurarak ülkenin iddialı havacılık projesindeki ilerlemenin son aşamaya geldiğini açıkladı.

3

İlk KF-21 seri üretim modelinin montajı için, jetin üreticisi olan Korea Aerospace Industries (KAI) tarafından Seul’ün 296 kilometre güneyindeki Sacheon’da bir tören düzenlendi.

4

Tören sırasında yapılan açıklamada; “Bu etkinlik Güney Kore’nin savunma kabiliyetleri açısından çok önemli bir adımı ifade etmektedir.” ifadeleri kullanıldı.

5

Askeri uzmanlara göre; Güney Kore’nin savunma modernizasyon stratejisinin temel taşlarından biri olan program, ülkenin askeri açıdan kendine güvenini arttırma kararlılığını yansıtıyor.

6

Geçtiğimiz ay Güney Kore Savunma Bakanlığı, 2027 yılına kadar 20 adet KF-21 üretmek üzere DAPA ile 1.41 milyar dolar değerinde bir sözleşme imzalamıştı. Uzun vadeli hedef ise bu filoyu 2032 yılına kadar 120 birime çıkarmak.

7

Boramae olarak da bilinen KF-21’in ileri teknolojisi ve üstün performansıyla Güney Kore Hava Kuvvetleri’nin yeteneklerini güçlendirmesi bekleniyor.

10

KF-21’in ilk üretim modelinin 2025 yılı sonuna kadar ülkenin hava kuvvetlerine teslim edilmesi planlanıyor.

11

KAYNAK: M5DERGİ