AKİT MENÜ

Siyaset

20 ülkeye ihracat yapan yarım asırlık Türk devi iflasla boğuşuyor! Konkordato ilan ettiler

Küresel ekonomik kriz devam ederken bu kez yarım asrı aşkın Türkiye'de önemli işlere imza atan dev şirketten kötü haber geldi.

2024-07-11 23:51:49
1

Küresel ekonomik kriz devam ederken bu kez yarım asrı aşkın Türkiye'de önemli işlere imza atan dev şirketten kötü haber geldi.

2

Küresel ekonomik krizin etkileriyle dünyada ticaretin dengeleri değişti. Bu süreçten en çok etkilenen ülkelerde konkordato ilan eden ya da iflas eden firma sayısı arttı.

3

Almanya gibi ekonomisi güçlü olan bir ülkede bile onlarca işletme iflas etti. Bu durum diğer ülkelerde iş yapan dev firmaları tedirgin etti. Türkiye'de son birkaç aya kadar ekonomi dengeli seviyede ilerliyordu. Dolar kurundaki yükseliş ve banka faizlerinin artmasıyla sorunlar ortaya çıktı.

4

Ülke genelinde konkordato ilan eden veya iflas eden firma sayısında rekor artış var. Türkiye'de havlu ve ev tekstili denince akla gelen firmalardan birisi dana konkordato ilan etmişti.

5

1968 yılında deri kentlerinden Çorlu'da kurulan fabrikada deri işleme, kürk ayakkabı, kürk giysi gibi onlarca ürünün üretimi gerçekleştiriliyor.

6

Yılda 60 bin ton üretim yapan fabrika 20 deni fazla ülkeye ihracatıyla ülke ekonomisine katkı sağlıyor. Bahsi geçen fabrikanın ismi Sen Deri Geçtiğimiz süreçte konkordato ilan etti!

7

Ticaret mahkemelerinde konkordato ve iflas kararlarının artması ülkedeki durumu gözler önüne seriyor. Nakit para döngüsündeki sorunlar zincirleme sıkıntıları beraberinde getiriyor. Konkordato mahkemesinin nihai kararı 17 temmuzda vereceği öğrenildi

8

İlan.gov.tr ilan sitesinde ilanda şu ifadelere yer verildi

9

Davacılar E. S, S Ş ve Şen Deri ve Konfeksiyon Sanayi Ticaret Anonim Şirketi vekili tarafından mahkememizde açılan Konkordato (Adi Konkordatodan Kaynaklanan (İİK 285 İla 308/h)) davasının ara kararı uyarınca; 1-Konkordato tasdik talebine yönelik nihai karar duruşmasının 17/07/2024 günü saat 10:15'da yapılmasına, 2-İtiraz edenlerin, itiraz sebeplerini duruşma gününden en az üç gün önce yazılı olarak bildirmek kaydıyla duruşmada hazır bulunabileceklerine, Karar verilmiş olmakla, nihai karar duruşma gün ve saati İİK'nun 288. maddesi uyarınca ilan olunur.

12

KAYNAK: MERHABAHABER