AKİT MENÜ

Dünya

Kabus gibi senaryo! ABD'ye nükleer füze atılsa ne olur? İşte dakika dakika kıyamet sahnesi

Amerika'ya Nükleer bomba atılması durumunda neler yaşanır? Yapılan ilginç araştırma dakika dakika sonuçları ortaya koydu. İşte o olası senaryo...

2024-07-13 10:40:43
2

Amerika'ya Nükleer bomba atılması durumunda neler yaşanır? Yapılan ilginç araştırma dakika dakika sonuçları ortaya koydu. İşte o olası senaryo...

3

Silolardan ve nükleer denizaltılardan havaya fırlatılan yüzlerce ölümcül füze. Amerikan şehirleri yanıyor ve milyonlarca insan anında buharlaşıyor, yakında milyonlarcası da yanıklardan ve radyasyon zehirlenmesinden acı içinde ölecek.

4

Pulitzer adayı araştırmacı gazeteci Annie Jacobsen'in yeni kitabı Nükleer Savaş : Bir Senaryo'nun konusu, bunun birkaç dakika içinde nasıl gerçekleşebildiği. Tüyler ürpertici olay anlatımı, aralarında nükleer silah tasarımcılarının da bulunduğu üst düzey askeri yetkililer, siyasi figürler ve önde gelen uzmanlarla yapılan özel röportajlara dayanıyor.

5

ÇİN VE RUSYA'DAN DÜNYANIN ÖBÜR UCUNA ATILAN BALİSTİK FÜZE 30 DAKİKADA ULAŞABİLİR - Bir kıtalararası balistik füzenin (ICBM) dünyanın bir ucundan -örneğin Pekin , Moskova veya Kuzey Kore- diğer ucuna ulaşması yaklaşık 30 dakika sürüyor.

6

5 MİLYAR İNSAN SADECE 72 DAKİKADA ÖLEBİLİR - Amerika, tek bir kişinin, başkanın tek otoritesi altında, karşı bir saldırı başlatacaktır. Ürpertici bir şekilde, en kötüsü gerçekleşirse beş milyar insanı yok etmenin sadece 72 dakika süreceğini söylüyor.

7

Jacobsen şöyle yazıyor: ' Pentagon'a yapılacak bir nükleer saldırı, bildiğimiz haliyle medeniyetin sonu olacak bir senaryonun sadece başlangıcıdır. 'Bu, hepimizin içinde yaşadığı dünyanın gerçeğidir. Bu kitapta önerilen nükleer savaş senaryosu yarın gerçekleşebilir. Ya da bugün daha sonra.'

8

İŞTE ABD'YE NÜKLEER BOMBA ATILMASI DURUMUNDA DAKİKA DAKİKA YAŞANACAKLAR!

9

SAAT 15.03 | KUZEY KORE'DEN FÜZE FIRLATILDI - Pyongyang dışındaki bir alanda, 'Canavar' olarak bilinen Kuzey Kore'ye ait Hwasong-17 kıtalararası balistik füzesi, 22 tekerlekli bir araçtan fırlatılıyor.

10

6 SANİYE SONRA | VERİLER ABD SAVUNMA BAKANLIĞINA İLETİLİYOR Savunma Bakanlığı uyduları Kuzey Kore üzerinde 'park halinde' bekletiliyor ve görüntüler Pentagon'un altındaki Ulusal Askeri Komuta Merkezi'ne iletiliyor.

11

ICBM'NIN FIRLATILIŞININ ÜZERİNDEN 6 SANİYE GEÇTİ

12

FIRLATMADAN 15 SANİYE SONRA | ABD ASKERLERİ JETLERE KOŞUYOR - Colorado'daki Buckley Uzay Kuvvetleri Üssü'nde savaş pilotları, pistte bekleyen jetlerine doğru koşuyorlar.

13

Uydu sensörleri, havada seyahat eden ICBM'yi izliyor.

14

SAAT: 15.04 | LİDERLER SIĞINAKTA PLANLARI TARTIŞIYOR ABD Stratejik Komuta (STRATCOM) Karargahı'nda, sığınak ve komuta merkezlerinden oluşan 88.000 metrekarelik bir komplekste liderler fırlatma planlarını tartışmaya başlıyorlar; ABD politikasına göre 'uyarı üzerine fırlatma' yapılıyor.

15

SAAT: 15:04 | LİDERLER İLETİŞİM KURMAYA ÇALIŞIYOR - Colorado'daki Peterson Uzay Kuvvetleri Üssü'nde, liderler Başkan'la iletişim kurma sürecini başlatıyor.

16

SAAT 15:05 | PENTAGONDA HAREKETLİLİK YAŞANIYOR - Pentagon'daki Ulusal Askeri Komuta Merkezi'nde liderler yanıtlarını hazırlıyor ve başkanla temasa geçmeye hazırlanıyor.

17

SAAT: 15:06 | KUZEY KORE'NİN FIRLATTIĞI FÜZE DOĞRULANDI - Savunma Bakanı, Cumhurbaşkanı'na şunları söylüyor: Kuzey Kore, ABD'ye karşı bir füze fırlattı ve füze, NORAD ve STRATCOM komutanları tarafından doğrulandı.

18

SAAT: 15:10 | ABD NÜKLEER FÜZEYE KARŞI UZAYA FÜZE FIRLATIYOR AMA BAŞARISIZ OLUYOR - Fort Greely Alaska'da Interceptor füzeleri, gelen ICBM'nin hedefine ulaşmasını engellemek için çaresiz bir girişimle uzaya ateşlenir. ICBM'yi engellemek isabetli ve isabetsiz bir iş olduğu için başarısız olurlar.

19

SAAT: 15:12 | ABD NÜKLEER FÜZENİN İLK NET GÖRÜNTÜSÜNÜ ALIYOR - Alaska'daki Clear Space Force İstasyonu'nda radar istasyonları gelen füzenin ilk net görüntüsünü alıyor ve bunun Washington'ı hedef alan bir kıtalararası balistik füze olduğunu doğruluyor.

20

SAAT: 15:13 | ABD ORDUSU YÜKSEK NÜKLEER ALARMA GEÇİRİLİYOR - Beyaz Saray'a girdiğinde Başkan, misilleme amaçlı bir saldırıyı yetkilendirmek için gereken kodların bulunduğu 'nükleer futbol topu' taşıyan bir yardımcısıyla karşılaşır.

21

Başkana nükleer saldırı seçeneklerinin yer aldığı bir 'Kararlar El Kitabı' gösterilir ve bombardıman uçaklarının havalanması ve ABD ordusunun en yüksek nükleer alarm seviyesi olan DEFCON-1'e geçirilmesi kararı alınır.

22

SAAT: 15:15 | B-2 BOMBARDIMAN UÇAKLARI HAVALANIYOR - Andersen Hava Kuvvetleri Üssü, Guam: Her biri on altı nükleer silahla donatılmış B-2 bombardıman uçakları üsten havalanıyor.

23

SAAT: 15:17 | ABD BAŞKANININ KORUNMASI İÇİN HELİKOPTERE BİNDİRİLİYOR - Başkan, gelen nükleer saldırıdan korunması için Karşı Saldırı Timi üyeleri tarafından bir Sikorsky helikopterine bindiriliyor.

24

SAAT: 15:20 | KUZEY KORE'NİN FÜZESİ SES HIZININ ALTI KATI HIZLA ŞEHRE DOĞRU İLERLİYOR - İkinci bir denizaltından fırlatılan füze tespit edildi. Bu füze, Kuzey Kore'ye ait kısa menzilli balistik füze olan KN-23'tü ve ses hızının altı katı hızla Güney Kaliforniya'ya doğru uçuyordu.

25

SAAT: 15:22 | NÜKLEER BOMBA NEVADA'DAKİ DİABLO NÜKLEER SANTRALİNİ VURDU - Nevada'daki Diablo Nükleer Santrali'nde, KN-23'ün nükleer savaş başlığı hedefinde patlayarak büyük bir ateş topu ve mantar bulutu oluşturur ve nükleer çekirdeğin erimesine neden olur.

26

SAAT: 15:24 | BEYAZ SARAY KUZEY KORE'YE SALDIRI EMRİNİ VERDİ - Beyaz Saray'da Başkan, Kuzey Kore'nin liderliğini, savaş tesislerini ve nükleer fırlatma sahalarını hedef alacak 50 Minuteman III kıtalararası balistik füzesi ve sekiz Trident denizaltından fırlatılan silah olmak üzere toplam 82 savaş başlığıyla nükleer bir karşı saldırı emri verir.

27

SAAT: 15:27 | 50 ADET MİNUTEMAN NÜKLEER FÜZE KUZEY KORE'YE DOĞRU İLERLİYOR - Wyoming'deki toprağa gömülü füze tesislerinden, silolardan havaya fırlatılan 50 adet Minuteman nükleer füzesi, Kuzey Kore'yi hedefliyor.

28

SAAT: 15:36 | NÜKLER FÜZE PENTAGONA ÇARPTI VE BİR MİLYONDAN FAZLA KİŞİ ÖLDÜ - Kuzey Kore'nin nükleer füzesi Pentagon'a çarpar, havaya üç mil yüksekliğe bir ateş topu fırlatır ve anında bir milyondan fazla insanı öldürür, çok yakında çok daha fazlası ölecektir.

29

SAAT: 15:37 | ABD BALİSTİK FÜZELERİ RUSYANIN ÜZERİNDEN GEÇİYOR - Rusya'nın Kaluga Oblastı'ndaki Serpukhov-15 uydu kontrolünde, Amerikan kıtalararası balistik füze atışları tespit ediliyor ve askeri komutaya iletiliyor.

30

ABD'nin kıtalararası balistik füzelerinin Kuzey Kore'yi vurabilmesi için Rus topraklarının üzerinden uçması gerekiyor.

31

SAAT: 15:39 | STRTCOM KOMUTANI BOEİNG 747'YE BİNİYOR - RATCOM komutanı, resmi olarak E-4B Nightwatch olarak bilinen ve komuta tesislerine sahip askeri bir Boeing 747 olan Doomsday Plane'a binmek üzere tesisten ayrılıyor. Bu, birçok üs ve şehir yok edilse bile ABD komutanlarının emir vermeye devam etmesini sağlayacak.

32

SAAT: 15:40 | NÜKLEER DENİZALTI USS NEBRASKA FÜZELERİNİ KUZEY KORE'YE FIRLATIYOR - II. Dünya Savaşı'ndaki tüm bombalardan 20 kat daha fazla yıkıma yol açabilen nükleer denizaltı USS Nebraska, füzelerini Kuzey Kore'ye doğru fırlatıyor.

33

SAAT: 15:41 | ABD ORDUSU BAŞKAN'LA İLETİŞİMİ KAYBETTİ - ABD ordusu, yakındaki bir nükleer bombadan yayılan elektromanyetik darbe nedeniyle helikopteri vurulan ve helikopterden paraşütle atlamak zorunda kalan Başkan'la iletişimi kaybetti. Savunma Bakanı, komutayı devralmak üzere Pensilvanya'daki Raven Rock Mountain Kompleksi nükleer komuta merkezine iniyor.

34

SAAT: 15:42 | NATO, KUZEY KORE'YE KARŞILIK VERMEK İÇİN TOPLANIYOR - NATO Karargahı'nda NATO liderleri, Kuzey Amerika'ya yönelik saldırılara verilecek yanıtı görüşmek üzere bir araya geliyor.

35

SAAT 15:42 | RUSYA NATO'NUN KARARINI TAKİP EDİYOR - Moskova'daki Ulusal Savunma Yönetim Merkezi'nin savaş odasında, NATO personeli Avrupa'daki hava üslerinde NATO'nun verdiği tepkiyi izliyor.

36

SAAT 15:43 | ABD'NİN FIRLATTIĞI FÜZE PASİFİK OKYANUSUNUN ÜZERİNDE - Pasifik Okyanusu'nun üzerinde 13 bin 600 mil yükseklikten uçan sekiz Trident füzesi, Kuzey Kore'nin başkenti Pyongyang'ı hedefliyor.

37

SAAT 15:46 | RUSYA ABD'NİN FÜZELERİNİ TEHDİT OLARAK GÖRDÜ VE HAREKETE GEÇTİ - Rusya Federasyonu'ndaki devlet başkanı, nükleer bir savaşı atlatmak için tasarlanmış bir sığınakta, yerin birkaç kat altında bulunan bir nükleer komuta ve kontrol merkezinde bulunuyor. ABD füzelerinin Rusya'yı hedef aldığına inanarak, Rusya'nın nükleer 'Kara Kitabı' olan Cheget'ten en uç fırlatma seçeneğini seçiyor. Sığınaklardan ve denizaltılardan füzeler, kıta ABD'sini ve Avrupa'yı vurmaya hazırlanıyor.

38

SAAT 15:46 | FÜZELER RUSYA'DAN WASHNGTON'A DOĞRU FIRLATILMAK İÇİN HAZIRLANIYOR - Washington'dan 8 bin 500 kilometreden fazla uzaklıkta, güneybatı Sibirya'daki Dombarovsky kıtalararası balistik füze kompleksinde, Rusya'nın kıtalararası balistik füzelerinin fırlatılmaya hazırlandığı sırada silo kapakları açılıyor.

39

SAAT 15:51 | ÜÇ RUS DENİZALTISI ABD'YE SALDIRMAYA HAZIRLANDI - Üç Rus denizaltısı, ABD'ye kıtalararası balistik füzeler fırlatmak üzere Arktik Denizi'ne çıktı.

40

SAAT 15:53 | ABD RUSYA'YA KARŞILIK VERMEK İÇİN HAREKETE GEÇTİ - STRATCOM komutanı, Rusya'nın saldırısına karşılık olarak Rusya'ya karşı büyük çaplı ve tam kapsamlı bir nükleer karşı saldırı emri vermek için fırlatma bilgilerini iletir.

41

SAAT 15:54 | TÜRKİYE, HOLLANDA, İTALYA VE ALMANYA'NIN HAVA KUVVETLERİ RUSYA'YA KARŞI HAREKETE GEÇTİ - Almanya, Hollanda, İtalya ve Türkiye'deki NATO hava üslerinde pilotlar, Rusya'ya karşı görevlerini yerine getirmek üzere nükleer 'yerçekimi bombalarıyla' donatılmış uçaklara biniyorlar.

42

SAAT 15:54 | DENİZALTINDAN FIRLATILAN NÜKLEER FÜZELER KUZEY KOREYİ VURDU - 32 denizaltından fırlatılan nükleer başlık Pyongyang'ı vurur ve yıkım tam olur; üç milyonluk nüfusun neredeyse tamamı anında kül olur.

43

SAAT 16:00 | ABD'NİN STRATEJİK BÖLGELERİ RUS NÜKLEER SİLAHLARI TARAFINDAN VURULDU - ABD Stratejik Komutanlığı karargahı ve Nebraska'daki Offutt Hava Kuvvetleri Üssü, Rus nükleer silahlarının yıkıcı bir saldırısıyla vuruldu. 100 kilotonluk bir savaş başlığı akışı, Amerika genelindeki askeri hedeflere saldırıyor.

44

SAAT 16.00 | RUSYA'NIN FIRLATTIĞI FÜZELER NATO ÜSTLERİNİ VURDU - Rusya'nın denizaltından fırlattığı füzeler Avrupa'daki hedefleri ve NATO üslerini vurdu.

45

SAAT 16:14 | ABD VE AVRUPA'DA YÜZLERCE ŞEHİR YOK OLDU VE MİLYONLARCA İNSAN ÖLDÜ - 1.000'den fazla Rus nükleer savaş başlığı 20 dakikalık bir saldırıda Amerikan hedeflerine çarptı ve Avrupa genelinde yüzlerce şehrin kül olmasına, yüz milyonlarca insanın ölümüne neden oldu.

46

SAAT 16:15 | ABD DENİZALTILARI YİNE DE SALDIRMAYA ÇALIŞIYOR - Amerikan denizaltılarına, vatanları yok olduktan sonra bile Rus hedeflerine saldırmaya devam etmeleri yönünde sinyal veriliyor.

47

KAYNAK: HABER7