AKİT MENÜ

Spor

Barcelona'dan İspanya gündemine oturan Limak Holding duyurusu

Barcelona’nın internet sitesinde yer alan haberde inşaatı yapan Türk inşaat şirketi Limak ile ilgili gündeme oturan bir habere imza atıldı.

2024-07-13 12:45:05
1

Barcelona’nın internet sitesinde yer alan haberde inşaatı yapan Türk inşaat şirketi Limak ile ilgili gündeme oturan bir habere imza atıldı.

2

Türk inşaat şirketi Limak tarafından yapımı süren 1 milyar euro proje bedelli Barcelona Spotify Camp Nou stadyumu projesinin temeli 23 Mayıs’ta Nihat Özdemir tarafından atıldı.

3

Projenin, 2026 Nisan’ın da bitmesi hedefleniyor. Futbolun merkezi olarak bilinen stadyumla ilgili olarak bugün Barcelona Kulübünün internet sitesinde, taraftarlarına ilk koltukların yerleştirildiği müjdesi verildi.

4

İşte o haber; Spotify Camp Nou'daki yenileme çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Stadyumun yeniden açılışı bu yılın sonuna planlanıyor. Yenileme sürecinde yerleştirilen koltukların çoğu kırmızı renkte olacak. Yaklaşık 65.000 taraftara ev sahipliği yapacak olan yenilikçi stadyumun inşası bir yıldan fazla süredir devam ediyor.

5

Side ve Goal South bölgeleri en fazla ilerleme kaydedilen alanlar arasında yer alıyor. Tesislerin çevresine kirişler ve sütunlar dikiliyor. Çalışmalar, FC Barcelona yönetiminin planladığı gibi bu yılın sonuna kadar tamamlanacak.

6

YouTube'da yayınlanan bir videoda, Dani Pardo, ikinci katman koltuklarının yerleştirildiğini gösterdi. Siyah koruyucu örtüyle kaplı koltukların bazıları kırmızı renkte olup yeni kurulumlarda baskın hale geliyor.

7

Toplamda 111 koltuk ikinci katmanda bulunuyor ve eski Goal Nord'un bir parçasını oluşturuyor. FC Barcelona, Spotify Camp Nou'ya yenilikçi koltuklar yerleştirmek için Figueras Seating ile bir anlaşma imzaladı. Anlaşma kapsamında 4.000 koltuk ve Premium loca yerleştirilecek.

8

Türk inşaat şirketi Limak, çalışmalarını belediye meclisinin çalışma saatleri sınırlamaları nedeniyle dikkatle planlayarak projeyi zamanında tamamlamaya odaklanmış durumda. FC Barcelona, stadyumun yenilenmesinin yanı sıra takımın rekabet gücünü artırmak için yeni transferler yapmayı hedefliyor.

9

KAYNAK: PATRIONLAR DÜNYASI