AKİT MENÜ

Sağlık

Çok şaşıracaksınız! Simit sigaradan daha tehlikeli...

Sonuçlara göre, Gi’si yüksek besinlerle beslenen kişilerde, bu tip gıdalarla beslenme oranı düşük olan kişilere göre akciğer kanseri riski yüzde 49 daha fazla çıktı.

2

Bilim adamları, glisemik indeksi (Gi) yüksek olan gıdaların, akciğer kanseriyle bağlantılı olduğunu ortaya koydu.

3

Teksas Üniversitesi MD Anderson Kanser Merkezi'nden uzmanların yürüttüğü araştırmada, akciğer kanseri teşhisi konulan kişilerin sağlık verilerini inceledi.

4

Sonuçlara göre, Gi’si yüksek besinlerle beslenen kişilerde, bu tip gıdalarla beslenme oranı düşük olan kişilere göre akciğer kanseri riski yüzde 49 daha fazla çıktı.

5

Araştırmayı yürüten uzmanlar, bu yiyecekleri tüketmemenin akciğer kanseri riskini azaltmada oldukça etkili olduğu görüşünde.

6

Teksas Anderson Üniversitesi Kanser Merkezi uzmanlarından Dr. Stephanie Melkoian; "Yaptığımız çalışma yüksek glisemik indeksli gıdalarla beslenenlerin, akciğer kanserine yakalanma riskinin yüzde 49 arttığını ortaya koydu." dedi.

7

Dr. Melkonian, özellikle beyaz ekmek, mısır gevreği, simit ve pirincin zararlı olduğunu söyledi.

8

ABD'de bu sene 150 bin kişinin akciğer kanserinden dolayı hayatını kaybettiğini söyleyen Dr. Melkonian, glisemik indeksi ile akciğer kanseri arasında doğrudan bir ilişkinin olduğunu vurgulayarak;

9

"1.905 hasta üzerinde çalışma yaptık. Hiç sigara içmeyen kişilerde de akciğer kanserini saptadık.

10

Bu kişilerde yüksek glisemik indeks vardı ve sigaranın 2 katı kadar etkiliydi.

11

Sigara içen ama düşük glisemik indeksi olanlarda ise kansere yakalanma riski %31" dedi.

12