AKİT MENÜ

Gündem

Cihat Yaycı Türkiye'ye ilan etti: Zürafa Adası'na gideceğim

Emekli Tümamiral Cihat Yaycı, Yunan Sahil Güvenliği botu tarafından çarparak zarar verilen Türk balıkçı teknesinin kaptanı İlker Özdemir ile konuştu.

2024-07-14 00:35:15
1

Emekli Tümamiral Cihat Yaycı, Yunan Sahil Güvenliği botu tarafından çarparak zarar verilen Türk balıkçı teknesinin kaptanı İlker Özdemir ile konuştu.

2

Saldırı gününde yaşananları anlatan İlker Kaptan, "Biz 500 metre kalana kadar Yunan botunu da görmedik. Botlarımız ara ara devriye atıyor ama Yunanlılar muhtemelen onların ne zaman çıkacağını devriye attığını biliyor ama bizim Sahil Güvenlik ile hiçbir zaman karşı karşıya gelmiyor. Bizim botumuz maalesef yoktu. Ama görmeleri lazım yani.

4

Bizi yıllarda engellemeye çalıştılar. Tacizlere uğradık. Ateş bile ettiler. Biz bunlara aldırış etmedik ama son yaşadığımız olay çok önemli bir olaydı.

5

Biz bir daha yapamazlar demiştik ama demek ki sesimiz az çıkmış ki hala bunu yapabiliyorlar.

6

Bu son yaşadığımız olayla kimseyle görüşmedik ama Ulaştırma Bakanlığı tarafından arandım. Hemen müdahale ettiler. Gökçeada Liman Başkanlığı'na bununla ilgili talimat verdiklerini öğrendim.

7

Geçmiş dönemlerde tam olarak hatırlamıyorum ama üst düzey demeyeyim ama müdüriyet makamlarında 'balık avlanmaması' yapmamız konusunda telkinler aldık" dedi.

8

Emekli Tümamiral Cihat Yaycı ise konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Bizim balıkçılarımızın bu sularda balık avlaması çok önemlidir. Uluslararası sularda balık avlamaya sınırlama getirmek son derece yanlıştır. Adalar Denizi ve Karadeniz açık sulardır.

9

Buralarda balıkçılığı teşvik etmek lazım. Balıkçıları buradan çekmek yanlış. Gidip Yunan'a teslim etmek doğru değil. İnşallah bende Gökçeada'ya geldiğimde Zürafa Adası'na balık avlama gideceğim1 dedi.