AKİT MENÜ

Gündem

Türkiye için dehşete düşüren deprem uyarısı: 1000 yıllık fay uyandı

Giresun'da meydana gelen deprem sonrası Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Osman Bektaş'tan korkutan bir uyarı geldi.

2024-07-15 23:46:20
1

Giresun'da meydana gelen deprem sonrası Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Osman Bektaş'tan korkutan bir uyarı geldi.

2

Giresun'da meydana gelen depremin ardından korkutan açıklama geldi. O iller deprem tehdidi ile karşı karşıya kaldı.

3

Dün öğle saatlerinde Giresun açıklarında yaşanan 3.9 büyüklüğündeki deprem, bölgedeki riskleri bir kez daha gündeme getirirken pek bilinmeyen bir gerçek de ortaya çıktı.

4

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ile Kandilli Rasathanesi, dün Giresun açıklarında meydana gelen depremi duyurdu. AFAD, depremin büyüklüğünü 3.6 olarak bildirirken, Kandilli Rasathanesi ise 3.9 olarak kaydetti.

5

Bunun üzerine Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Osman Bektaş, depremin ardından sosyal medya üzerinden önemli uyarılarda bulundu.

6

3,9 Giresun depreminin Doğu Karadeniz sahil illerini tehdit ettiğini söyleyen Bektaş, Karadeniz Levhası kuzeyinde Kafkas, güneyinde ise Kuzey Anadolu levha sınırı faylarıyla sınırlandırıldığının bilgisini paylaştı.

7

Bektaş, paylaşımında Karadeniz Fayı hakkında yeterli bilgiye sahip olmadıklarını vurguladı. Karadeniz Fayının Karadeniz Levhası içerisinde yer aldığını söyleyen Osman Bektaş, Levha sınırı faylarının 100-1000 yıl tekrarlanma süresine sahip olduğunu ve levha içi fayların 1000-10000 yıl tekrarlanma süresine sahip olduğunu söyledi.

9

Karadeniz Fayı segmentlerinin hızları ve son yıkıcı depremleri hakkında bilginin olmadığının altını çizen Osman Bektaş, "Sahil, zemin deprem büyütme özelliği ve heyelan tehlikesine sahiptir." dedi.