AKİT MENÜ

Ekonomi

Türkiye'nin sanayi devi iflas etti! Başkan Erdoğan'a mektup yazmışlardı: Ceketimi alıp çıkarım

Türkiye'nin 35 yıllık sanayi devinden kötü haber geldi. Televizyonlarda bir dönem reklamları dönen ünlü şirket iflas etti.

2024-07-17 16:38:02
1

Türkiye'nin 35 yıllık sanayi devinden kötü haber geldi. Televizyonlarda bir dönem reklamları dönen ünlü şirket iflas etti.

2

Küresel ekonomik kriz etkisini artırırken dünyada ve Türkiye'de bazı iflaslar yaşanıyor.

3

Koronavirüs pandemisi, savaşlar ve bunların etkisiyle ülkelerde yaşanan ekonomik bozukluk iflasları doğuruyor.

4

İstanbul Sanayi Odası verilerine göre Türkiye'nin en büyük 500 sanayi kuruluşları arasına giren, Türkiye'nin önemli sanayi kuruluşlarından Pakpen iflas etti.

5

Pakpen, Konya Organize Sanayi Bölgesi’nde 300 bin metrekarelik entegre tesisleri en büyük kuruluşların başında yer alıyordu. Şirket; kapı, pencere, boru, bahçe ve PVC gibi bir bina için gerekli olan birçok malzemeyi bir arada üretebiliyordu.

6

Pakpen yıllık 250 bin ton plastik, 650 bin metreküp yalıtım malzemesi, günlük 1000 adet kompozit oda kapısı üretiyordu.

7

Ekonomik krizden tüm uğraşlarına rağmen kurtulamayan Pakpen’in kurucusu merhum Mehmet Tuza, şirketin ayakta kalması için Cumhurbaşkanı Erdoğan’a mektup yazmıştı. Tuza; "Burası üretime devam etsin. Ben ceketimi alıp çıkarım" ifadelerini kullanmıştı.

8

Pakpen, Avrupa, Türki Cumhuriyetler, Kuzey Afrika ve Ortadoğu ülkeleri ağırlıklı olmak üzere 50’ye yakın ülkeye ihracat yaparak adını duyurmuştu.

9

Pakpen’in Konya Organize Sanayi Bölgesi’nin girişinde yer alan fabrikası ve idari binası Konyalı firma Bagen’e satıldı. Pakpen’den 1800 işçinin haklarını alamadığı belirtildi.