AKİT MENÜ

Ekonomi

Herkesi ifşa eden isim 'BAYKAR hakkında bunu yazmazsam olmaz' dedi! Ödedikleri vergi miktarını açıkladı

Vergi vermeyen kişi ve kurumları sosyal medya hesabından ifşa eden gazeteci Emre Erçiş'ten Baykar ile ilgili dikkat çeken bir paylaşım geldi.

2024-07-29 23:41:56
1

Vergi vermeyen kişi ve kurumları sosyal medya hesabından ifşa eden gazeteci Emre Erçiş'ten Baykar ile ilgili dikkat çeken bir paylaşım geldi.

3

Ülkenin en büyük firmalarının son yıllarda çok az vergi ödediği veya hiç vergi ödemediği ortaya çıkarken, bu tablonun nasıl ortaya çıktığı sorusu gündemdeki yerini koruyor.

4

Aralarında büyük firmaların olduğu birçok mükellefin vergi ödemediği ortaya çıkınca Hazine ve Maliye Bakanlığı harekete geçtiğini duyurdu.

5

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek bununla ilgili olarak yaptığı açıklamada, "2 bin 815 büyük mükellefin halihazırda toplam yüzde 27'si nezdinde vergi incelemelerine devam edilmektedir" dedi.

6

Gazeteci Emre Erçiş, Baykar ile ilgili sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yaptı. Erçiş yaptığı paylaşımda, "Vergi konusunda BAYKAR hakkında bunu yazmazsam vicdanım rahat etmez.

7

Selçuk Bayraktar ve Haluk Bayraktar'ın yönettiği BAYKAR'a başlangıç tarihi 28 Ocak 2019 olan ve 8 yılı kapsayan süreçte 1.122 kişiyi istihdam etmesi, 46 adet İHA Sistemi ve TB2 Platformu, 37 Haberleşme Sistemi, 55 Avionik/Uzaktan kumandalı oto pilot sistemi, 37 Yer İstasyon Sistemi, 24 Taarruzi İHA Hava Aracı ve Alt Sistem Bileşenleri, 36 Muharip İHA ve Alt Sistem Bileşenlerini devlete teslim edilmesi adına 600 MİLYON TL teşvik verilmişti.

8

8 yıl içinde teslim edilecek bu ürünler için ayrıca Gümrük Vergi Muafiyeti, KDV İstisnası ve KDV İadesi olmak üzere haklar tanınmasına rağmen BAYKAR, 2023'te 6.4 milyar lira ile Türkiye'nin en yüksek vergi ödeyen firmalarından biri oldu.

9

Bununla birlikte Selçuk Bayraktar ve Haluk Bayraktar, 2021 ve 2022 yıllarında vergi rekortmeni oldular.

10

İşte benim için vatanseverlik budur. Kayınbaban Cumhurbaşkanı olup Gümrük Vergi Muafiyeti, KDV İstisnası ve KDV İadesi olmak üzere haklara sahip olduğun halde bu devlete sadece vergi ödemek değil aynı zamanda vergi rekortmeni olarak 1. sırada yer almaktır..." dedi.