AKİT MENÜ

Ekonomi

Maalesef Rusya da can sıkıcı konuya parmak bastı: Türkler, Türkiye'yi bırakıp oraya gidiyor

Rusya'daki bazı etkin kurumlar, Türkiye'deki yerel halkın tatil tercihleriyle ilgili değerlendirmeler yaptı.

2024-07-30 11:00:41
1

Rusya'daki bazı etkin kurumlar, Türkiye'deki yerel halkın tatil tercihleriyle ilgili değerlendirmeler yaptı.

2

Son dönemde Türkiye'deki otel ve işletmelerdeki pahalılık yerli turisti ülkeden kaçırırken yabancı turistler de bu durumdan kaynaklı yeni rotalar aramaya başladı.

3

Her ne kadar otel işletmeleri ve mekanlar bu durumdan kaynaklı asıl suçlu durumundayken yerli turistin de Yunan'a para kazandırması eleştiri konusu oluyor.

4

Türk Rus'ta yer alan habere göre, Duma turizm komitesi üyesi Andrey Gavrilov, Türkiye’de turizme bağlı tüm sektörlerin, Yunanistan’a yaşanan turist akışından dolayı zararda olduğunu, birçok Rus turistin de Türkiye’ye alternatif arayışında olduğunu söyledi.

5

Rusya Turizm Endüstrisi Birliği (RST) de, Türkiye’de fahiş fiyat çeken işletmelerden dolayı tatil yapmakta zorlanan yerel halkın Yunanistan’ı tercih ettiğine dikkat çekti.

6

RST Başkan Yardımcısı Dmitriy Gorin, “Türk turistler tatil için sık sık komşu ülkeleri tercih ediyor. Rus turistler için ise bu geçerli değil” dedi.

7

Gorin, “Yerel halk için komşu ülkelerde tatil yapmak daha hesaplı” diye konuştu.

8

Türkiye’den Rusya’ya gelen turist sayısında da artış olduğunu belirten Rus turizmci, Türkiye’yi ziyaret eden Rus turistlerin sayısının ise geçen yıla kıyasla 6,5 milyondan 7 milyona çıkmasının beklendiğini aktardı.