AKİT MENÜ

Gündem

'Düşünmeden edemiyorum' dedi ve konuştu: İran o gruba dokunmama karşılığında Haniye’yi satmış olabilir

Gazeteci Cihat Arpacık, sosyal medya hesabından İsmail Haniye'nin şehit edilmesiyle ilgili ilginç bir paylaşımda bulundu.

2024-07-31 13:00:12
1

Gazeteci Cihat Arpacık, sosyal medya hesabından İsmail Haniye'nin şehit edilmesiyle ilgili ilginç bir paylaşımda bulundu.

2

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye, İran'da cumhurbaşkanlığı seçimini kazanan Mesud Pezeşkiyan'ın yemin törenine katılmak üzere bulunduğu Tahran'da suikaste uğradı.

3

İran devlet televizyonunun bu sabah Devrim Muhafızları Ordusu'nun açıklamasına dayandırdığı habere göre, Haniye'nin başkent Tahran'da kaldığı konuta saldırı düzenlendi.

4

Haniye'nin korumasının da saldırıda öldüğü açıklandı. Saldırının gece saat 02.00'de güdümlü füze ile gerçekleştirildiği bildirildi.

5

Haniye'nin naaşının yarın Tahran'da düzenlenecek cenaze töreninin ardından Katar'ın başkenti Doha'ya götürüleceği duyuruldu.

6

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Cihat Arpacık, "Haniye suikastı, Hamas'ı elbette bitirmez. İsrail'in 7 Ekim'den sonraki öncelikli hedefi üst düzey Hamas yöneticilerinden birine suikast düzenleyerek "intikam" almaktı.

7

Mümkünse Muhammed Deyf ya da Yahya Sinvar'ı istiyorlardı. Yapamadılar ve Tahran'ın göbeğinde bir şekilde Haniye'yi buldular. Ahmet Yasin gitti Rantisi kaldı, o gitti Mahmut Zehhar kaldı, o gitti Sinvar, Deyf, Haniye kaldı. Yüz yıldır savaş ve işgalle yoğrulmuş bu topraklar içinden lider çıkarmaya devam edecek.

8

Komplo teorilerine mesafeli yaklaşmak lazım. Ama öyle bir süreçte oldu ki insan, İran’ın Hizbullah’a dokunmama karşılığında Haniye’yi sattığını da düşünmeden edemiyor" dedi.