AKİT MENÜ

Gündem

Katarlılar, Haniye'nin suikastına yardım eden ülkeyi açıkladı! Duyan çileden çıkacak

Katar basını, İran'da uğradığı suikast sonucu şehit düşen Hamas lideri Haniye'nin ölümüyle ilgili çarpıcı bir iddia ortaya attı.

2024-07-31 13:43:35
1

Katar basını, İran'da uğradığı suikast sonucu şehit düşen Hamas lideri Haniye'nin ölümüyle ilgili çarpıcı bir iddia ortaya attı.

3

İran'ın yeni lideri Mesud Pezeşkiyan'ın görevi teslim alma töreni için Tahran'da bulunan Hamas lideri İsmail Haniye suikasta uğradı.

4

Hamas, Haniye'nin ölümü için İsrail'i işaret ederken Netanyahu, bakanlarına 'sus emri' verdi. İsrail, Hamas liderinin öldürülmesine dair resmi bir açıklamada bulunmadı ve saldırıyı da üstlenmedi.

5

Katar basınından El Cezire'nin Savunma Editörü Alex Gatopoulos ise dikkat çeken bir iddia ortaya attı. Gatopoulos, Haniye'nin bulunması ve öldürülmesinde kullanılan istihbaratın "ABD'nin olası yardımına işaret ettiğini" söyledi.

6

İstihbaratın bir anahtar olduğunu dile getiren Gatopoulos, açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

7

"İstihbarat anahtardır. Dünyadaki herhangi bir silah, onu yönlendiren istihbarat kadar iyidir. İstediği kadar isabetli olabilir. Teknik istihbarat bir yer sağladı, "hızlı bir şekilde harekete geçmeleri gereken bir şey oldu... ABD açıkça bu tür istihbaratı toplama araçlarına ve yeteneğine sahip.''

8

Ayrıca Gatopoulos, Mossad ve İranlı muhaliflerin sahada bilgi için kullanıldığı detayını da hatırlattı.

10

Öte yandan İran basını, Tahran'da uğradığı saldırı sonucu hayatını kaybeden Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye'ye yönelik suikasta ilişkin ilk ayrıntıları paylaştı. İran'ın yarı resmi Tasnim Haber Ajansı'nda yer alan haberde, Haniye'nin suikast sırasında Tahran'ın kuzeyinde bulunan gazilere ait özel bir konutta bulunduğu ve saldırının yerel saatle 02.00'de (TSİ 01.30) gerçekleştirildiği belirtildi.

11

KAYNAK: TGRTHABER