AKİT MENÜ

Gündem

Haniye suikastı sonrası İsrail'de çok büyük panik: Oraya girersek Türkiye asker gönderecek

İsrail’in eski Ankara Büyükelçisi Dr. Alon Liel, Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ı ciddiye almaları gerektiğini ifade etti.

2024-08-01 10:44:00
1

İsrail’in eski Ankara Büyükelçisi Dr. Alon Liel, Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ı ciddiye almaları gerektiğini ifade etti.

2

İsrail’in eski Ankara Büyükelçisi Dr. Alon Liel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İsrail’e müdahale açıklamasını değerlendirdi.

3

Dr. Liel, Jerusalem Post’a verdiği demeçte, “Filistinlilere, hem Hamas hem de Batı Şeria’da savaşanlara savaşlarında yardım etmek için askeri yardımı artırmaya çalışabileceğini imâ ediyor” dedi.

4

Liel, “İsrail ile ticareti durdurmak gibi diğer tehditlerinin çoğunu yerine getirdiği için onu çok ciddiye almamız gerektiğine inanıyorum. Zaten Filistinlilere yardım etmeye çalışıyor, yaralıları Türkiye’deki hastanelere gönderiyor ve kesinlikle onlara para aktarmanın yollarını buluyor” diye ekledi.

5

Dr. Liel ayrıca şunları iddia etti: “Lübnan’da önemli bir şey olursa, Erdoğan İsrail’in Lübnan’a girmesini kendisine giden yolun yarısı olarak görüyor.

6

Lübnan’a güç gönderebilir; bunu geçmişte, muharipler ve savaş gemileri de dahil olmak üzere, Lübnan’ın karasularına gönderdi.”

7

Diplomat İsrail’in Türkiye karşısında diplomatik olarak zayıf bir konumda olduğunu iddia ederek “Bu arada, eğer uygun bir diplomatik pozisyonda olsaydık, onunla ilişkilerimizi kesmemiz gerekirdi.

8

Ancak, diplomasimizde önemli bir zayıflık var; sadece açıklamaları için ona bir bedel ödetemeyiz, bu yüzden durumu etkili bir şekilde kullanıyor” ifadelerini kullandı.