AKİT MENÜ

Gündem

Bir zamanlar fuhuş amaçlı kullanılıyordu! Atatürk'ün mirası Savarona denizle buluştu

Atatürk'ün mirası Savarona gemisi kapsamlı onarımını tamamlayarak denizle buluştu.

2024-08-04 23:25:28
2

Atatürk'ün mirası Savarona gemisi kapsamlı onarımını tamamlayarak denizle buluştu.

3

Milli Savunma Bakanlığı'nın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, "Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün mirası olan Savarona gemimiz, İstanbul Tersanesi Komutanlığımızda kapsamlı onarıma tabi tutuldu." denildi. Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu da TCG Savarona'da inceleme ve denetlemelerde bulunduğu söylendi.

4

Cumhurbaşkanı Erdoğan 19 Temmuz'da yaptığı açıklamada restorasyonun ardından Savarona'nın devlet ve hükümet başkanlarını ağırlamak için kullanılmaya başlanacağını söylemişti. 28 Eylül 2010 tarihinde Savarona'ya fuhuş baskını düzenlenmişti. İşte o dönemde yaşananalar:

5

Antalya'da, Atatürk'ün de bir süre kaldığı Savarona Yatı'nı 4-5 günlüğüne kiralayan şebekenin, Rusya ve Ukrayna'dan getirttiği, bazıları 18 yaşından küçük kızları "hatırı sayılır" iş adamlarına fuhuş için pazarladığı belirlendi. Rusya ve Ukrayna uyruklu 10 kadın, fuhuş şebekesinin üyesi olduğu öne sürülen 8 kişi ile bazı tanınmış iş adamları gözaltına alınmıştı.

6

Muğla'nın Fethiye ilçesine bağlı Göcek beldesi açıklarında seyreden Savarona Yatı ile Antalya, Belek ve İstanbul'da operasyon gerçekleştirildi. Fuhuş organizasyonunu yapan şebekenin Savarona Yatı'nı 4-5 günlüğüne yüksek ücretle kiraladığı belirtildi.