AKİT MENÜ

Ekonomi

Elinizi çabuk tutun! Hatta koşarak gidin: Bunu yapan emekli maaşını yüzde 30 fazla alıyor

Emekli olup maaşını yüksek alma hayali kuranları ilgilendiren bir gelişme yaşandı. Bunu yapan emekli maaşını yüzde 30 oranında fazla alacak.

2024-08-06 14:16:19
1

Emekli olup maaşını yüksek alma hayali kuranları ilgilendiren bir gelişme yaşandı. Bunu yapan emekli maaşını yüzde 30 oranında fazla alacak.

2

Emekliliği için gün sayanlar yüksek maaş nasıl alacaklarını araştırıyor. EmeEmeklilik başvuru tarihiniz, alacağınız maaşı önemli ölçüde etkileyebilir. Peki, nasıl mı? İşte detaylar...

3

Bildiğiniz gibi, emekli aylığı hesaplanırken birçok faktör devreye giriyor. Bunların başında prime esas kazanç, prim gün sayısı ve güncelleme katsayıları geliyor. Ancak bu faktörlere ek olarak, başvuru tarihinin de aylık tutarını belirlemede önemli bir rolü var.

4

Yüksek Güncelleme Katsayısı: Bu yıl emekli olanların aylıkları, önceki yıllara göre daha yüksek bir güncelleme katsayısıyla hesaplanıyor. Bu da aylık tutarının daha fazla artmasına neden oluyor.

5

Yüksek Zam Oranları: 2024 yılında emekli olanlara yapılacak zam oranları, önümüzdeki yıllara göre daha yüksek tahmin ediliyor. Bu da emekli aylıklarına ek bir artış sağlayacak.

6

Kümülatif Etki: Bu yıl emekli olanlar, hem yüksek güncelleme katsayasından hem de yüksek zam oranlarından faydalanacakları için aylıklarında önemli bir artış yaşayacaklar.

7

Ocak 2023'te aylığı 10.000 TL olan bir kişi, bu yıl emekli olursa yaklaşık 30.925 TL aylık alacak. Ancak aynı kişi Ocak 2025'te emekli olursa alacağı aylık, en iyi ihtimalle 23.946 TL olacak. Yani aradaki fark yaklaşık 7.000 TL.

8

Her yıl güncelleme katsayısı farklılık gösteriyor. Bu yılki katsayı, önümüzdeki yıllara göre daha yüksek olduğu için bu yıl emekli olanlar daha avantajlı durumda.

9

Ayrıca, bu yılki zam oranları da önümüzdeki yıllara göre daha yüksek tahmin edildiği için aradaki fark daha da açılıyor.