AKİT MENÜ

Teknoloji-Bilişim

Yerli ve milli elektrikli İHA test uçuşunu başarıyla tamamladı

Sekizaltmış Teknoloji ve Savunma Sanayi tarafından geliştirilen yerli bulut altı elektrikli İHA NE-3.14R uçuş testini gerçekleştirdi.

2024-08-06 19:54:56
2

Sekizaltmış Teknoloji ve Savunma Sanayi tarafından geliştirilen yerli bulut altı elektrikli İHA NE-3.14R uçuş testini gerçekleştirdi.

3

Sekizaltmış Teknoloji ve Savunma Sanayi tarafından üretilen tamamen yerli ve milli bulut altı elektrikli İHA NE-3.14R bugün test uçuşunu başarı ile gerçekleştirdi. İlk hareketi yerli otomobilimiz TOGG ile alan NE-3.14R, birkaç saniye sonra Ankara semalarına süzüldü.

4

Sekizaltmış Teknoloji ve Savunma Sanayi tarafından geliştirilen yerli ve milli elektrikli İHA bugün test uçuşunu gerçekleştirdi. Ankara Kalecik’te bulunan test alanında yerli elektrikli otomobilimiz TOGG’un tavanına bağlanan NE-3.14R, bir süre aracın tavanında seyretti. Gerekli hıza ulaştıktan sonra gökyüzüne doğru hareketlenen NE-3.14R, uçuşu başarıyla tamamladı.

5

2.5 metre kanat açıklığına ve 3 kilogram faydalı yük kapasitesine sahip olan NE-3.1 Rasat, yapılan testler neticesinde maksimum 120 dakika havada kalabiliyor.

6

3000 ile 9000 fit arası yükseklikten gözlem faaliyeti gerçekleştirebilen yerli ve milli bulut altı elektrikli İHA NE-3.14R, gövdesinin içerisinde taşıdığı kamera sayesinde hem gündüz hem de gece gözlem ve kayıt yapabiliyor.

7

Yine gövdesi içerisinde sakladığı paraşüt ile istediği konuma iniş yapabilen NE-3.14R, Türk mühendislerinin kontrolündeki test aşamaları tamamlandıktan sonra seri üretim aşamasına geçilecek.

8

Şimdilik ilk testini Ankara Kalecik’te başarı ile tamamlayan bulut altı elektrikli İHA, önümüzdeki günlerde Sekizaltmış Teknoloji ve Savunma Sanayi tarafından farklı testlere tabi tutulacak.

9

Bakalım NE-3.14R ne zaman seri üretime geçecek?