AKİT MENÜ

Teknoloji-Bilişim

Türkiye'den MMU Kaan alacaklardı! Bayraktar TB2 SİHA istediler, Ankara verecek

Türkiye'den MMU Kaan almayı planlayan Asya ülkesi Bayraktar TB2 SİHA almak için harekete geçti.

2024-08-09 09:44:34
1

Türkiye'den MMU Kaan almayı planlayan Asya ülkesi Bayraktar TB2 SİHA almak için harekete geçti.

2

Endonezya Hava Kuvvetleri, Endonezya askeri operasyonları için Türkiye'den yaklaşık 2-5 milyon ABD doları karşılığında Bayraktar TB2 satın almayı planlıyor.

3

Bu kararın Endonezya Hava Kuvvetleri Komutanı Hava Mareşal Muhammed Tony Harjono'nun insansız hava aracının fizibilitesini ve performansını değerlendirmek üzere Ankara'ya yaptığı ziyaretin ardından alındığı belirtildi.

4

Harjono, Bayraktar TB2'nin gözetleme ve keşif görevleri için oldukça uygun olduğunu, bu sayede mevcut Endonezya Hava Savunma Sistemlerine önemli faydalar sağlayacağını söyledi.

5

Yabancı basında yer alan haberde ise, "Bayraktar TB2, yer kontrol istasyonu, yer veri terminali, uzaktan görüntüleme terminali ve gelişmiş temel modül ile donatılmış taktik bir İHA'dır.

6

Bu İHA ayrıca istihbarat, gözetleme, keşif (ISR) ve silahlı saldırı görevlerini yerine getirebilen MALE kategorisine de dahildir.

7

Bu arada Bayraktar, Suriye, Libya ve Karabağ muharebe bölgelerinde kullanıldı. Bu İHA, çeşitli operasyonel alanlarda hava savunmasında etkinliğini ve yeteneğini gösterdi.

8

Bu arada Bayraktar TB2, Ukrayna, Katar, Libya ve Azerbaycan gibi çok sayıda ülkeye ihraç edildi" ifadeleri yer aldı.

10