AKİT MENÜ

Teknoloji-Bilişim

Türkiye'ye verilmeyen Eurofighter savaş uçaklarıyla ilgili son karar ortaya çıktı! 'Bu nasıl düşmanlık' dedirtti

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Eurofighter savaş uçaklarıyla ilgili son durumu kamuoyu ile paylaştı.

2024-08-12 12:15:06
1

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Eurofighter savaş uçaklarıyla ilgili son durumu kamuoyu ile paylaştı.

3

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, İngiliz haber ajansı Reuters'a konuştu

4

Bilindiği üzere Eurofighter CEO'su Giancarlo Mezzanatto, Farnborough Uluslararası Havacılık Fuarı'nda verdiği son brifingde, Türkiye'nin Eurofighter Typhoon uçaklarını satın almak için yoğun ilgi gösterdiğini açıklamıştı.

5

Giancarlo Mezzanatto, Türkiye'nin Eurofighter Typhoon uçaklarını alımına Almanya'nın engel olduğunu açıklamıştı.

7

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Eurofighter'daki son durumu açıkladı. Son duruma göre Almanya, halen uçakları vermeme kararını zorluyor. Bu durum Türkiye'ye olan düşmanlıklarını bir kez daha gözler önüne serdi.

8

Yaşar Güler, Ankara'nın İngiltere, İspanya ve Almanya'dan Eurofighter Typhoon jetleri satın almak istediğini ancak henüz somut bir gelişme olmadığını da duyurdu.

9

Güler ayrıca, Türkiye'nin F-35 savaş uçaklarıyla ilgili programda Ankara'nın ve Washington'ın duruşunun değişmediğini ve görüşmelerin devam ettiğini dile getirdi.

10

Savunma Bakanı Güler, F-16 savaş uçakları ve modernizasyon kiti anlaşmasından duyduğu memnuniyeti dile getirirken, bu sürecin devam ettiğini söyledi. Güler, "Projenin son savaş uçağı teslim edilene kadar herhangi bir sorun olmadan tamamlanmasını umut ediyorum." dedi.