AKİT MENÜ

Teknoloji-Bilişim

Xiaomi telefonlarını Google Gemini ile donatacak

Çin merkezli teknoloji firması Xiaomi, yapay zeka alanındaki en büyük oyunculardan biri olan Google ile iş birliği yapıyor.

2024-08-13 02:49:03
2

Çin merkezli teknoloji firması Xiaomi, yapay zeka alanındaki en büyük oyunculardan biri olan Google ile iş birliği yapıyor.

3

Xiaomi'nin kurucusu ve CEO'su Lei Jun, önümüzdeki dönemde piyasaya sürülecek amiral gemisi akıllı telefonlarının global versiyonlarında Google'ın Gemini yapay zeka teknolojisine yer vereceklerini duyurdu.

4

Deneyimli yönetici kouyla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: "Xiaomi'nin uluslararası pazarlara yönelik gelecekteki amiral gemisi cihazlarında Google ile birlikte çalışmaktan heyecan duyuyoruz. Google Cloud ve Gemini'yi kullanarak daha akıllı ve sezgisel özellikler sunacağız".

5

Öte yandan, Xiaomi'nin Çin pazarına yönelik amiral gemileri Gemini entegrasyonundan yoksun kalacak. Muhtemelen şirket bu cihazlarda kendi geliştirdiği MiLM isimli dil modeli kullanılacak.

6

Google ile yapılan yeni iş birliği kapsamında piyasaya sürülecek ilk cihaz yaklaşmakta olan Xiaomi 15 amiral gemisi olacak. Henüz çıkış tarihi belli değil. Ancak gelen bilgiler serinin Ekim-Kasım 2024 döneminde tanıtılacağını gösteriyor.