AKİT MENÜ

Gündem

Türk askeri önüne geleni indirdi! Yunan basını çıldırdı: Türkiye'ye kıyak geçtiler

Avrupa en iyi keskin nişancı timi yarışmasıyla ilgili Yunan basınından akılalmaz analizler gelmeye başladı. Yunanlılar, Türkiye'nin ilk sırada yer alması sonrası resmen deliye döndü.

2024-08-14 11:19:23
1

Avrupa en iyi keskin nişancı timi yarışmasıyla ilgili Yunan basınından akılalmaz analizler gelmeye başladı. Yunanlılar, Türkiye'nin ilk sırada yer alması sonrası resmen deliye döndü.

2

Birlik Gazetesi'nde yer alan habere göre, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) timi, Almanya’da düzenlenen “8’inci Avrupa En İyi Keskin Nişancı Timi Yarışması”nda hem birincilik hem ikincilik kazandı.

3

Toplam 19 ülkeden 36 timin mücadele ettiği yarışmada Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı sorumluluğunda yarışan Mehmetçik, elde ettiği başarıyla şampiyon oldu.

4

19 ülkeden 36 timin yer aldığı yarışmada, Türkiye’yi Kara Kuvvetleri Komutanlığı ve Özel Kuvvetler Komutanlığından birer timin temsil ettiği kaydedilerek, şu ifadelere yer verildi:

5

“Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığımız sorumluluğunda yarışmaya katılan her iki timimiz de üstün başarılar elde etti. Kara Kuvvetleri Komutanlığımızın timi yarışmayı birinci olarak tamamlarken, Özel Kuvvetler Komutanlığımızda görevli tim de ikinci olarak başarı sağladı. Türk askerinin ve Türk milletinin şanını bir kez daha tüm dünyaya gösteren kahraman Mehmetçiklerimizi yürekten kutluyor, asil milletimiz adına her birini gururla selamlıyoruz.”

6

Yunan Pentapostagma gazetesinde yer alan haberde şu ifadelere yer veriliyor:

7

“Müttefik keskin nişancı yarışmasında Türkiye birinci ve ikinci, Yunanistan ise dördüncü oldu. Ciddi kaynaklardan elde edilen bilgilere göre, Türkiye’nin bu derecede gösterilmesi jeopolitik nedenlerden dolayı özel muamele neticesinde gösterilmiştir.

8

Müttefikler bir kez daha ihtiyaç duydukları her ülkeyi jeopolitik dengeler doğrultusunda şımartıyorlar. Geçen yıl NATO ittifakına yeni katılan Finlandiya’ydı, bu yıl da… Türkiye. ABD Ordusu Avrupa ve Afrika Komutanlığı tarafından 4-12 Ağustos 2024 tarihleri ​​arasında Almanya’nın Hohenfels Eğitim Merkezi’nde “8. Avrupa En İyi Keskin Nişancı Takımı Yarışması” gerçekleştirildi.

10

Yarışmaya ABD, Türkiye, Fransa, Belçika, Almanya, İtalya, Yunanistan, Hollanda, İspanya, İsviçre, Kanada, Çek Cumhuriyeti, Estonya, Finlandiya, Macaristan, İrlanda, Litvanya, Lüksemburg ve Slovenya katıldı. “19 ülkeden 36 takımın katıldığı yarışmada ülkemizi Kara Kuvvetleri Komutanlığımız ve Özel Kuvvetler Komutanlığımızdan bir ekip temsil etti.

11

Türkiye Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Müdürlüğü sorumluluğunda yarışmaya katılan her iki takımımız da büyük başarı elde etti.” denildi.

12

Türkiye Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada şu ifadelere ter veriliyor: “Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığımız sorumluluğunda yarışmaya katılan her iki timimiz de üstün başarılar elde etti. Kara Kuvvetleri Komutanlığımızın timi yarışmayı birinci olarak tamamlarken, Özel Kuvvetler Komutanlığımızda görevli tim de ikinci olarak başarı sağladı. Türk askerinin ve Türk milletinin şanını bir kez daha tüm dünyaya gösteren kahraman Mehmetçiklerimizi yürekten kutluyor, asil milletimiz adına her birini gururla selamlıyoruz.”

13

Pentapostagma’ya konuşan bilgili kaynaklar, jeopolitik nedenlerden dolayı ilk üç sırada yer alan takımlara özel muamele yapıldığını ve Uluslararası alanda en yetenekli takımlardan biri olarak öne çıkan Yunan takımının neden 4. sırada yer aldığını ifade ederek saçmaladılar.

14

İŞTE O SIRALAMA