AKİT MENÜ

Teknoloji-Bilişim

Türkiye'ye satılmayan Eurofighter savaş uçakları oraya konuşlandı! "Ankara'ya satmayın" diyen onlar mı?

Almanya tarafından Türkiye'ye satışı ısrarla engellenen Eurofighter Typhoon savaş uçaklarının iniş yaptığı üs yine kimseyi şaşırtmadı.

2024-08-15 01:17:24
1

Almanya tarafından Türkiye'ye satışı ısrarla engellenen Eurofighter Typhoon savaş uçaklarının iniş yaptığı üs yine kimseyi şaşırtmadı.

2

Birçok uzman Eurofighter Typhoon'ların ABD'nin direktifiyle Türkiye'ye verilmediğini ifade ediyor.

3

Üç çok yönlü Eurofighter Typhoon, Alman Hava Kuvvetleri – Luftwaffe’nin nezaketiyle Guam’daki ABD Andersen Hava Kuvvetleri Üssü’ne indi.

4

Alman medyası bu konuşlandırmayı “Pasifik Semaları 24’ün bir parçası olarak Hava Kuvvetleri’nin mega konuşlandırması” olarak adlandırdı.

5

Bu savaş uçakları Pasifik Kıyısı [RIMPAC] tatbikatına katıldıktan sonra Hawaii’den dönüyordu. Bu arada, Alman kaynaklarının bildirdiğine göre, diğer Eurofighter’lar Hindistan’da manevralar yapıyor. Uzak Pasifik adasına yaptıkları yolculukta Eurofighter‘lar, ABD’li Metrea şirketine ait bir KC-135 Stratotanker ile havada yakıt ikmali yaptı.

6

Bu onların ilk rodeo’su değildi, zira bu özel uçan benzin istasyonları, Pearl Harbor’a yapılan rekor kıran uçuş sırasında da kullanıldı. Pacific Skies 24, Alman, Fransız ve İspanyol hava kuvvetlerinin yer aldığı birden fazla hava kuvvetleri tatbikatını bir araya getiriyor. Tatbikat, dünya çapında çeşitli yerlerde gerçekleşen beş bölüme ayrılıyor.

7

Alman Tornado jetleri, Alaska’da alçak irtifa uçuş tatbikatı ile son uluslararası gösterilerine hazırlanıyor. Bunun ardından Tornado’lara sekiz Alman ve dört İspanyol Eurofighter, dört Fransız Rafale jeti ve dört Alman hafif helikopteri katılacak. Ayrıca dört Alman, iki İspanyol ve üç Fransız A400M ve yedi A330 MRTT Çok Amaçlı Tanker Nakliye uçağı da dahil olmak üzere bir nakliye ve yakıt ikmal uçağı filosu katılacak. ABD güçleriyle birlikte, NATO standartlarında eğitim almak için Almanya liderliğindeki çok uluslu “Arctic Defender” tatbikatına katılacaklar.

8

Japonya’ya konuşlandırılmanın ardından Alman Eurofighter filosu bölünecek. Yakıt ikmali ve mürettebat değişikliklerinin ardından beş jet, çokuluslu hava kuvvetleri tatbikatı “Pitch Black”e katılmak üzere Fransız ve İspanyol mürettebatıyla birlikte Avustralya’ya gidecek. Alman Eurofighter Typhoon, NATO’nun Baltık Hava Polisliği misyonunun da ayrılmaz bir parçası olmuştur.

10

Bu girişim, yetkisiz uçakları durduran ve tanımlayan hızlı tepki uyarı [QRA] yetenekleri sağlayarak Baltık devletlerinin (Estonya, Letonya ve Litvanya) hava sahası korumasını sağlar. Ayrıca, Alman Eurofighter Typhoon’ları hava savunma görevlerinde önemli bir rol oynar. Birincil görevleri Alman hava sahasını korumak ve Luftwaffe’nin [Alman Hava Kuvvetleri] düşman uçaklarının olası saldırıları da dahil olmak üzere her türlü hava tehdidine karşı koymaya hazır olmasını sağlamaktır.

11

Ayrıca, Alman Eurofighter Typhoon’ları, Ortadoğu’da IŞİD’e karşı olanlar gibi uluslararası koalisyon operasyonlarına aktif olarak katılmıştır. Bu görevler genellikle hava desteği sağlamayı, stratejik hedeflere hassas vuruşlar yapmayı ve operasyonel alanda hava üstünlüğünü sürdürmeyi içerir.

12

KAYNAK:SANAYİ GAZETESİ