AKİT MENÜ

Gündem

Simpsonlar filan hikaye! Yusuf Güney'in aylar önceki tahmini tuttu, herkes dehşete düştü

Simspsonlar son dönemde dünyadaki meydana gelen gelişmeleri önceden tahmin etmesiyle gündeme geliyor. Şarkıcı Yusuf Güney'in aylar önce yaptığı bir öngörü olay oldu.

2024-08-15 13:44:45
1

Simspsonlar son dönemde dünyadaki meydana gelen gelişmeleri önceden tahmin etmesiyle gündeme geliyor. Şarkıcı Yusuf Güney'in aylar önce yaptığı bir öngörü olay oldu.

2

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Afrika'da hızla yayılan maymun çiçeği virüsü nedeniyle son iki yıl içinde ikinci kez küresel halk sağlığı acil durumu ilan etti.

3

Bu karar sonrası, Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu'ndan açıklama geldi. Memişoğlu, "Maymun çiçeği ve COVID-19 ile ilgili gelişmeleri yakından izliyoruz. Şu anda Türkiye için herhangi bir alarm durumu bulunmamaktadır" şeklinde konuştu.

4

Öte yandan, şarkıcı Yusuf Güney'in aylar öncesinde bir televizyon programında yaptığı, "Ağustos ayında ciddi bir pandemi geliyor" şeklindeki açıklaması, sosyal medyada geniş yankı buldu.

5

Bu sözler, DSÖ’nün acil durum ilanıyla kısa sürede gündemdeki yerini aldı.

6

Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) maymun çiçeği virüsü nedeniyle ilan ettiği küresel acil durum, sağlık alanında endişeleri artırırken, bu durum aynı zamanda popüler şarkıcı Yusuf Güney'in dikkat çeken açıklamalarını da gündeme getirdi.

7

Güney, iki ay öncesinde yaptığı, "Ağustos ayında ciddi bir pandemi bekliyorum" şeklindeki açıklamalarıyla, DSÖ'nün son kararı sonrasında tekrar dikkatleri üzerine çekti ve bu açıklamalarıyla sosyal medyada geniş yankı buldu.

8

Eser Yenenler'in YouTube programına konuk olarak katılan şarkıcı Yusuf Güney, çarpıcı açıklamalarda bulunarak “Yakında 3-4 ay içerisinde bir virüs daha geliyor. Kuş gribine benzer bir grip geliyor. Hayvansal gıdalardan bulaşacak” ifadelerini kullanmıştı. Bu açıklaması yeniden gündemde yerini buldu.

9

Program sunucusu Yenenler ise Güney'e “Sen bunları nereden biliyorsun?” diye sormuş, Güney ise “Öğreniyoruz bir yerlerden işte” şeklinde yanıtlamıştı.