AKİT MENÜ

Teknoloji-Bilişim

Çelik Kubbe'den sonra ROKETSAN bombayı patlattı: Sürprizimiz var

Roketsan Genel Müdürü Murat İkinci, Çelik Kubbe sonrası Türkiye'yi heyecanlandıran bir açıklama yaptı.

2024-08-17 15:33:53
1

Roketsan Genel Müdürü Murat İkinci, Çelik Kubbe sonrası Türkiye'yi heyecanlandıran bir açıklama yaptı.

2

Roketsan Genel Müdürü Murat İkinci İDEF2025 tanıtım toplantısında önemli açıklamalarda bulundu.

3

HABER7'de yer alan habere göre, İDEF2025'te sürprizlerinin olduğunu belirten İkinci, "Dünyada ses getirecek yeni ürünlerimiz ile kendimizi İDEF'te tanıtma fırsatı bulacağız" dedi.

4

Roketsan Genel Müdürü Murat İkinci şunları söyledi: Türkiye'nin 'Çelik Kubbe'si beraber hava savunma sistemlerinin çalışacağı bir altyapıyı temsil ediyor. Zaten şu an sahada olan HİSAR ürünlerimiz, SİPER, SUNGUR gibi hava savunma entegre ederek çalışmasını sağlayacak bir altyapı olacak.

5

Burada bizimle birlikte ASELSAN'ın TÜBİTAK-Sage'nin çok kıymetli çalışmaları var. Buradaki silah sistemlermizin hepsi ülkemizin hava savunma sistemine çok ciddi bir katkı verecek şekilde bir altyapıyı hayata geçecek.

6

HİSAR'ın da biliyorsunuz yakın zamanda başarılı testleri yapıldı. O testlerin neticesinde de aslında HİSAR, SİPER kabiliyetleri gün geçtikçe kabiliyetleri üst noktaya taşınmaya çalışıyor.

7

Hava savunma sistemlerine şu an dünyanın her yerinde çok ciddi bir ilgi var. Ama bizim önceliğimiz kendi ülkemizin ihtiyaçlarını tamamlamak.

8

Ondan sonra da bunların ihracatını gerçekleştirmek. Zaten hava savunma sistemlerinde dünyanın her yanında ilginin yoğun olması bu konudaki TSK'nın kullandığı sistemlerde referans sistemler oluyor. Bizim savunma sanayimizde de ciddi bir ihracat potansiyelini de beraberinde getiriyor.

9

İDEF için sürprizlerimiz var. Onları İDEF sırasında açıklayacağız. Roketsan dünyanın sayılı savunma sanayi firmalarından bir tanesi. Yine yeni ürünleriyle dünyada ses getirecek ürünlerini inşallah İDEF'te kendimizi tanıtma fırsatı bulacağız.

10

Bizim silah sistemlerimiz özellikle sahada kendisini kanıtlamış silah sitemleridir. Bunları uluslararası müşterilerle buluşturacak Türkiye'nin en büyük savunma fuarlarından biri olan İDEF'te hep beraber göreceğiz.