AKİT MENÜ

Gündem

İstanbul'u sağanak vuracak! AFAD ve Meteoroloji'den sel uyarısı: Saat verdiler

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve AFAD, İstanbul genelinde bugün beklenen sağanak yağışlar için uyarıda bulundu.

2024-08-27 08:23:17
2

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve AFAD, İstanbul genelinde bugün beklenen sağanak yağışlar için uyarıda bulundu.

3

Özellikle sabah ve öğle saatlerinde etkili olacak yağışların hayatı olumsuz etkileme ihtimali bulunuyor.

4

Yapılan açıklamalara göre, bugün sabah saatleri ile öğle saatleri arasında İstanbul'un kuzey ilçeleri ve Boğaz çevresi başta olmak üzere yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

5

Yağış miktarının 15-30 kg/m² arasında olacağı tahmin ediliyor.

6

Meteoroloji ve AFAD'dan İstanbul için yapılan açıklamada sel ve su baskını uyarısında bulunulurken şu ifadeler kullanıldı:

7

Yarın (Bugün) sabah saatleri ile öğle saatleri arasında İstanbul'da kuzey ilçeleri ve boğaz çevresi başta olmak üzere yerel kuvvetli (15-30 kg/m2) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

8

AFAD'ın ardından İstanbul Valiliği de resmi sosyal medya hesabından sağanak yağış ve kuvvetli rüzgar uyarısında bulundu.

9

27 Ağustos Salı günü için İstanbul Valiliği'nden yapılan uyarıda, "Meteoroloji’ye göre; Yarın sabah saatleri ile öğle saatleri arasında İstanbul'da kuzey ilçeleri ve boğaz çevresi başta olmak üzere yerel kuvvetli (15-30 kg/m2) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" dendi.