AKİT MENÜ

Spor

TB2 SİHA'lar ile Rusya'ya direnen Ukrayna'dan Türk düşmanlığı! Çok büyük ayıp ettiler

Türkiye ile uzun süredir yakın ilişkiler kuran Ukrayna'da Türk hakemine karşı ilginç bir protesto gösterisine imza atıldı.

2024-08-27 23:30:08
1

Türkiye ile uzun süredir yakın ilişkiler kuran Ukrayna'da Türk hakemine karşı ilginç bir protesto gösterisine imza atıldı.

2

UEFA Avrupa Konferans Ligi play-off turu ilk maçında Ukrayna ekibi FC Kryvbas Krijov Rih ile Real Betis 22 Ağustos Perşembe günü Slovakya’da bulunan Kösice Football Arena'da karşılaştı.

3

Karşılaşma öncesi ise Ukrayna ekibinden UEFA’ya Türk hakem istemiyoruz başvurusu geldi. UEFA tarafından bu talep karşılık bulmazken, seremonide Ukraynalı futbolcular Türk hakem Arda Kardeşler’in elini sıkmadılar.

4

Ukrayna ekibinin bu davranışının altında yatan sebep ise Arda Kardeşler’in daha önce Rusya’nın milli maçını yönetmesi.

5

UEFA’ya başka hakem talebinde bulunan Ukrayna ekibi Kryvbas, yaptığı açıklamada “Rusya’nın maçını yönetmiş bir hakem maçımızda görev yaparsa kulübümüzün itibarı zedelenir. Taraftarlarımız arasında Rus saldırılarına maruz kalan ve Ukrayna’yı koruyan askerlerimiz var. Ukrayna Futbol Birliği ve UEFA Hakem Komitesi’ni bilgilendirdik. Sağduyunun galip geleceğine inanıyoruz.’’ denildi.

6

Kardeşler, bu sene 21 Mart’ta Moskova’da Rusya-Sırbistan dostluk maçını yönetmişti.

7

UEFA’nın kurallarına göre seremonide hakemin elinin sıkılmaması ise bir ceza sebebi. A Spor’da konuşan eski hakem Mustafa Çulcu, "Bunun bir yaptırımı var. Seremoni kurallarına göre uymak zorundasın. Para cezası gelebilir. Uyarı gelebilir. Ama mutlaka UEFA’nın ceza vermesi gerekir.’’ ifadelerini kullandı.

8

UEFA bu eylem karşısında ise sessiz kaldı. FC Kryvbas Krijov Rih takımı UEFA disiplin kuruluna sevk edilmediler. Türkiye Futbol Federasyonu ise yaşananlar nedeniyle bir açıklama yapmadı. Karşılaşmada Arda Kardeşler’in yardımcılıklarını ise Caner Özaral, Mehmet Emin Tuğral yaptı.

9

Ukrayna ekiplerinin Türk hakem istemiyoruz talebi karşısında ise UEFA’dan başka türlü bir yanıt geldi. FIFA kokartlı hakemimiz Halil Umut Meler, UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turu rövanşında Avusturya ekibi Salzburg ile Ukrayna temsilcisi Dinamo Kiev arasında oynanacak maçı yönetecek. Salzburg Stadı'nda bugün TSİ 22.00'de başlayacak maçta düdük çalacak Meler'in yardımcılıklarını Kerem Ersoy ve İbrahim Çağlar Uyarcan üstlenecek. Müsabakanın dördüncü hakemi ise Arda Kardeşler olacak.