AKİT MENÜ

Teknoloji-Bilişim

ABD'de çip üreten Intel zorda! 56 yıllık tarihinin en kritik döneminde

Çip üreticisi Intel, 56 yıllık tarihinin en kritik dönemine girdi. Firma, zarar eden çip üretimi bölümünü ayrı bir şirket haline getirmek veya satmak gibi seçenekleri tartışıyor.

2024-08-31 19:43:43
2

Çip üreticisi Intel, 56 yıllık tarihinin en kritik dönemine girdi. Firma, zarar eden çip üretimi bölümünü ayrı bir şirket haline getirmek veya satmak gibi seçenekleri tartışıyor.

3

Intel, 56 yıllık tarihinin en kritik aşamalarından birinde bulunuyor. Bloomberg'in haberine göre, çip devi, şirketi bir ürün ve üretim şirketine bölmek ve devam eden fabrika projelerini yeniden gözden geçirmek gibi çeşitli stratejik seçenekleri değerlendiriyor.

4

Masadaki seçenekler arasında, son çeyreklerde milyarlarca dolar zarar eden Intel'in dökümhane işinin ayrı bir şirket haline getirilmesi veya satışı yer alıyor.

5

Şirketin çip üretim kolu olan Intel Foundry, bu yılın ikinci çeyreğinde 2,8 milyar dolar zarar açıkladı. Bir önceki çeyrekte ise 1,61 milyar dolar zarar açıklanmıştı. Analistler, önümüzdeki yıl da zararın devam edeceğini öngörüyor.

6

Intel'in kendisi ve diğer müşteriler için çip üreten Intel Foundry birimi, şirketin CEO'su Pat Gelsinger'in Intel'i yeniden yapılandırma ve AMD ve Nvidia gibi fabrikasız çip şirketleri ile TSMC ve Samsung Foundry gibi sözleşmeli yarı iletken üreticilerine karşı güçlü bir rakip haline getirme stratejisinin hayati bir parçasını oluşturuyor.

7

Ancak Intel Foundry, şuana kadar dış müşterilerden önemli siparişler almayı başaramadı. Bu nedenle, birincil müşterisi olarak Intel'e büyük ölçüde bağımlı kalmaya devam ediyor ve bu durum sürdürülebilirliği konusunda endişelere yol açıyor.

8

Intel'in önemli mali ve operasyonel zorluklarla karşı karşıya olduğu için yatırım bankaları Morgan Stanley ve Goldman Sachs'tan rehberlik istediği bildiriliyor.

9

Intel hisselerinin on yıldan uzun süredir en düşük seviyesine düşmesine yol açan son kazanç raporunun ardından bu görüşmelerin aciliyeti arttı. Intel'in hisseleri bu yıl ` oranında düşüş gösterdi.

10

Şirket ayrıca, yaklaşık 15.000 çalışanı işten çıkararak yeniden yapılanmaya gideceğini açıkladı.

11

Bazı analistler Intel'in önümüzdeki yıl sermaye harcamalarını önemli ölçüde azaltmasını bekliyor. Bu sermaye harcamaları, genellikle yeni üretim kapasitelerine yapılan yatırımları içeriyor.